Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Λάβαμε και δημοσιεύουμε


ΜΑΓΑΖΑΚΙΑ ΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ο τέως Δήμαρχος και επανεκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος Αναγνωστόπουλος, καταψήφισε τις επιχορηγήσεις πολιτιστικών φορέων χαρακτηρίζοντας “μαγαζάκια γωνία” τους συλλόγους.
Χαρακτηριστικά τόνισε ότι επί Δημαρχίας του εξέθρεψε στο Τρικούπειο μαγαζάκι γωνία πληρώνοντας λεωφορείο καύσιμα και αλλά έξοδα, και ανακάλυψε έντρομος ότι οι γονείς των παιδικών τμημάτων πλήρωναν συνδρομή.
Εν αγνοία του το μαγαζάκι λεγόταν ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΗΜΟΥ Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ.
ΚΑΙ υπεύθυνος έφορος επί των ημερών του ήταν η κ, Μπαταργιά και χοροδιδάσκαλος ο Κ.Φ.Α κ. Καραβασίλης Δημήτρης
Το μαγαζάκι εκπροσώπησε και αντιπροσώπευσε την πόλη μας επί της Δημαρχίας του 104 φορές. Σε 5 μόνο φορές ήταν μαζί μας στο Ντιτρόιτ, στη Σαμαρίνα, στη Τρίπολη, και 2 φορές στην Αγία Βαρβάρα.
Ξέρει πολύ καλά ότι όλα τα έξοδα (καύσιμα όταν δεν έφταναν, διόδια, καράβια και γέφυρα, μουσικούς) μπροστά του τα πληρώναμε πάντα οι χορευτές και ο αρχιμαγαζάτορας (εγώ) τα υπόλοιπα. Ο Δήμος πάντα δεν είχε και εμείς πάντα στο όνομα της προσφοράς, (λέξεις άγνωστες, όπως φαίνεται, για τον κ. Αναγνωστόπουλο), ξεκινούσαμε πάντα με την δική μας τσέπη, όπως συνεχίζουμε να κάνουμε και με το όνομα “Χορευτικός Ομιλος Μεσολογγίου”, από τότε που άλλαξε κλειδαριές στο τρικούπειο και με αυτό τον ωραίο τρόπο έληξε τη συνεργασία μας, αφού πρώτα ολοκλήρωσε την τιμωρία μου υποχρεώνοντας με να κόψω τιμολόγια (όντας όπως πάντα νόμιμος από τη μεριά μου), και τα οποία εσκεμμένα δεν εξοφληθήκαν ποτέ και από ότι φαίνεται ούτε πρόκειται.
Φυσικά για την προσφορά μου πλήρωσα επιπλέον ποσά στην εφορία ανεβαίνοντας τις φορολογικές κλίμακες.
Αφού το ανύπαρχτο πνευματικό κέντρο δεν συνεδρίασε ποτέ επί των ημερών του για να αποφασίσει την λειτουργία παιδικών τμημάτων (και ούτε ήθελαν) τα φτιάξαμε μόνοι μας, πλήρωνε όποιος ήθελε και αν ήθελε συνδρομή. Με αυτά τα χρήματα πλήρωνα τις εμφανίσεις του χορευτικού και τα δήλωνα στο τέλος του λογιστικού έτους συγκεντρωτικά στο τιμολόγιο μου.
Το πρόβλημα είναι ότι για ότι λέω αφενός έχω τις αποδείξεις στην διάθεση του καθενός / αλλά και αφετέρου τα στοιχεία είναι ήδη κατατεθειμένα στην εφορία. Υπάρχουν όμως και εκατοντάδες μάρτυρες.
Με 1275 εμφανίσεις, 225 ελληνικές πόλεις και χωριά, Αυστραλία, Καναδάς, ΗΠΑ, Αγγλία, Κύπρος, Τουρκία, ακούσαν από εμάς για το Μεσολόγγι, και έχουν για εμάς τις καλύτερες εντυπώσεις. Συνεχίζουμε, σε πείσμα όσων ακόμη και σήμερα μας φέρνουν εμπόδια είτε με τις πράξεις τους είτε με τα λόγια τους, με το όνομα ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ.
Πόσο υπερήφανοι πρέπει να αισθάνονται οι ψηφοφόροι αυτών που καταψηφίζουν έστω και τα επιλεκτικά ψίχουλα βοηθείας σε πολιτιστικούς φορείς με αποδεδειγμένο έργο; Να σημειώσουμε ότι δεν ρωτάμε ως θιγμένοι αφού Ο ΟΜΙΛΟΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΝ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ.
Πολίτες οι οποίοι αντί να κάθονται στα καφενεία δίνουν την συνδρομή από το υστέρημα τους, χορεύουν τραγουδούν, αθλούνται. παίζουνε θέατρο και τόσα αλλά δημιουργώντας και προσφέροντας πολιτισμό, μόνοι τους.
Εμείς, πάντως, όταν χρειαστεί θα εκπροσωπήσουμε και πάλι την πόλη μας, φυσικά όλοι για το κοινό σκοπό ξανά από το υστέρημά μας.
ΠΟΙΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ: Σε όλα αυτά δεν υπάρχει πολιτικό όφελος αλλά άλλου είδους ανταμοιβές τις οποίες ορισμένοι δεν ήταν και δεν είναι σε θέση να καταλάβουν...

Καραβασίλης Δημήτριος
Καθηγητής φυσικής αγωγής
Χοροδιδάσκαλος
Μέλος D.O.L.T
Μέλος F.D.F
Εισηγητής στην Ελλάδα και το εξωτερικό για τους χορούς ήθη και έθιμα της περιοχής μας,
Αρχιμαγαζατορας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου