Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

«Η καθημερινότητα στο Μεσολόγγι», από τον ζωγράφο Στάθη Βατανίδη.

Ο Στάθης Βατανίδης εμπνευσμένος από την Ιερή Πόλη, παρουσιάζει στην Πινακοθήκη Σοφίας και Χρήστου Μοσχανδρέου, ατομική έκθεση ζωγραφικής με θέμα «Μεσολόγγι στην καθημερινότητα». Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Δημου Ιερας Πολεως Μεσολογγίου.
Ουσιαστικά η έκθεση είναι συνέχεια αυτής που πραγματοποίησε ο Στάθης Βατανίδης στην γκαλερί Σκουφά, στο Κολωνάκι, το Μάρτιο του 2012.
Η πόλη, μάς αποκαλύπτεται σαν ιδέα και αδιάκοπα εξελίσσεται, αλλά παραμένει σταθερή στο χρόνο. Ο Βατανίδης μέσα από τα σχήματα και τα χρώματά του, αγκαλιάζει και αποτυπώνει μια ιερή στιγμή της πόλης, και σταματάει το χρόνο όπου η καθημερινότητα φοράει τα καλά της.
Οπως γράφει και ο Μάνος Στεφανίδης, μέσα από τις εικόνες του «αφηγείται ιστορίες που ίσως κάποτε να γίνουν πραγματικότητα».
Οσα έγραψε για το Στάθη Βατανίδη ο ποιητής Γιώργος Δουατζής ταιριάζουν απόλυτα με τη νέα του έκθεση στο Μεσολόγγι: «Σκηνές που ζήσαμε ή σκηνές που θα έρθουν επαναλαμβανόμενες με νοσταλγική ματιά… Περιδιαβαίνω την πόλη με βιάση να προλάβω τις επόμενες εικόνες που φτάνουν καταιγιστικά ως συμμέτοχος χρωμάτων, μυρωδιών και ακουσμάτων».
Ο Στάθης Βατανίδης γεννήθηκε στην Αθήνα. Με σπουδές στη Νέα Υόρκη από το 1988 έχει πραγματοποιήσει 25 ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Σύμφωνα με τον καθηγητή Στέλιο Λυδάκη ο Στάθης Βατανίδης «έχει τόσα πολλά να πει για τον άνθρωπο και την καθημερινότητά του που ολοένα επανέρχεται σ’ αυτόν και τις ενέργειές του, τα παιχνίδια, τα πάθη του, τη μοναξιά του. Ο κόσμος του Βατανίδη φαίνεται να αγκαλιάζει όλες τις σκηνές ενός ζωντανού θεάτρου και ο κάθε ρόλος αντιμετωπίζεται με αγάπη και κατανόηση».

Πληροφορίες:
Πινακοθήκη Σ. & Χ. Μοσχανδρέου
Eγκαίνια 14 Δεκεμβρίου 2012 και ωρα 7:30 μμ
Διάρκεια έκθεσης: 14 Δεκεμβρίου – 31 Ιανουαρίου 2013.
Ωρες λειτουργίας: 11.00-13.00 Σάββατο και Κυριακή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου