Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Συνάντησητου Εμπορ/κου Συλλόγου με τον τον Αντιδήμαρχο Ανάπτυξης Ι.Π. Μεσολογγίου

Την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014 και  στα γραφεία του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Ι.Π. Μεσολογγίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Ανάπτυξης Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Διαμαντόπουλο Σπύρο όπου κατατέθηκαν και συζητήθηκαν οι αναπτυξιακές προτάσεις του Συλλόγου.
 Το κλίμα που επικράτησε  στη συζήτηση ήταν ιδιαίτερα φιλικό γιατί η διοίκηση του συλλόγου έχει συνεργαστεί με τον κ. Διαμαντόπουλο στο παρελθόν για την υλοποίηση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας.


Οι θέσεις του Συλλόγου που κατατέθηκαν και αναλύθηκαν  ήταν οι εξής:

1) Θαλάσσιο Μέτωπο
α)Διεκδίκηση δημιουργίας Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.
β) Δημιουργία ακτοπλοικής σύνδεσης με τα νησιά του Ιονίου.
γ) Αξιοποίηση της Λιμνοθάλασσας με ένταξη σε Κοινοτικά Προγράμματα ( πχ. όπως η  Ένταξη του Εθνικού Πάρκου  Αμβρακικού σε πρόγραμμα Life με προτεραιότητα την προστασία της φύσης).

2) Αξιοποίηση πρωτογενούς παραγωγής η οποία θα δώσει  προστιθέμενη αξία στα τοπικά προιόντα με τους εξής τρόπους:
α) Πιστοποίηση προιόντων με ονομασία προέλευσης(Π.Ο.Π.)
β) Συμμετοχή σε εκθέσεις και οργάνωση των εξαγωγών δημιουργώντας ο Δήμος μια ομπρέλα οργάνωσης και προώθησης των τοπικών προιόντων.
γ) Συμμετοχή σε εκθέσεις γευσιγνωσίας αξιοποιώντας τις σχολές μαγείρων των σχολών  μαγειρικής του ΟΑΕΔ της πόλης σε συνδυασμό με πιστοποίηση μαγαζιών που θα προωθούν τοπικά προιόντα.





3)  Επιχειρηματικό Πάρκο στη ΒΙ. ΠΕ.
Ένα έργο που μπορεί να διεκδικηθεί από την Περιφέρεια για να σταματήσει επιτέλους η αιμορραγία από τη φυγή επενδύσεων λόγω έλλειψης χώρου όπου μπορούν να εγκατασταθούν.

4) Ένωση του Δήμου μέσω καλύτερης λειτουργίας των αστικών Συγκοινωνιών η οποία θα δημιουργήσει ενδοκινητικότητα και θα διατηρήσει το εισόδημα και την αγοραστική δύναμη του καταναλωτή στις επιχειρήσεις της πόλης.



5)Γραφείο Τουρισμού το οποίο θα προβάλλει την πόλη τουριστικά καθώς και δημιουργία υποδομών που θα συνεισφέρουν στη λύση και την προώθηση  θεμάτων που αφορούν τον τουρισμό.

6) Να δημιουργηθεί το πλαίσιο επαφής  μεταξύ Δήμου και Επιχειρήσεων με τη δημιουργία Κέντρου Επιχειρηματικότητας.



                                                            ΓΙΑ ΤΟ Δ. Σ.


           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                      Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ                                     ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου