Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Λάβαμε και δημοσιεύουμε

Ανοιχτή Επιστολή
Κύριο Αντώνη Σαμαρά
Πρωθυπουργό και Πρόεδρο Νέας Δημοκρατίας
Κύριε Πρωθυπουργέ,
Σας εύχομαι χρόνια πολλά και ευτυχισμένο το 2015.
Σε μια ευνομούμενη χώρα, ο σεβασμός στην Ιστορία, το Δίκαιο, τους Θεσμούς και στα Σύμβολα είναι η βάση της Δημοκρατίας και αποτελεί πυλώνα για το μέλλον και την πρόοδο του Έθνους. Και αυτό οφείλει να το εφαρμόζει και να δίνει το παράδειγμα κυρίως η πολιτική ηγεσία μιας χώρας.
Δυστυχώς στο Νομό Αιτωλ/νίας τα παραπάνω ιδανικά συνεχώς καταπατώνται κατά τρόπο εξοργιστικό. Κάποιοι ισχυροί της κεντρικής εξουσίας, βοηθούμενοι από την πολιτική ηγεσία του Νομού, προσπαθούν με διάφορες μεθόδους να αδικήσουν και να υποβαθμίσουν την Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου, την πόλη με τη μεγάλη ιστορία και την προσφορά στο Έθνος, την πόλη Σύμβολο της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Ανθρώπινης Αξιοπρέπειας που θεσμικά είναι πρωτεύουσα του Νομού Αιτωλ/νίας.
Αυτοί οι κύριοι, αξιοποιώντας την εξουσία που έχουν, εφαρμόζουν και σήμερα ακόμη, «το δίκαιο του ισχυρού». Έτσι με αυτή την πελατειακή νοοτροπία, με περισσό θράσος και ψευδολογία κατόρθωσαν:
Να αφαιρέσουν, κατά την εφαρμογή του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, μεγάλα τμήματα της επαρχίας Μεσολογγίου, τα οποία είχαν τα ίδια ιστορικά – πολιτιστικά και οικονομικά χαρακτηριστικά με την πόλη μας και να τα προσαρτήσουν σε Δήμους άλλων επαρχιών, αποδυναμώνοντας έτσι το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου. Είναι η μόνη επαρχία στην Ελλάδα που τριχοτομήθηκε. Ακόμη και ένα μεγάλο τμήμα του ιστορικού Ζυγού, που είναι συνυφασμένος με την Έξοδο, το προσάρτησαν σκανδαλωδώς σε άλλο Δήμο.
Να κλείσουν το πρώτο ΙΕΚ του Νομού που λειτούργησε στην πόλη μας, αφήνοντας στο μεγαλύτερο Νομό της χώρας, ένα νεότερο ΙΕΚ σε άλλη πόλη.
Να υποβαθμίσουν το παλαιότερο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Μεσολογγίου, ασεβώντας προς τους Δωρητές – Εθνικούς Ευεργέτες «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ». Ακόμη και κατά την ενοποίηση των Υγειονομικών Δομών, αντί η έδρα της Διοίκησης να είναι στην πρωτεύουσα του Νομού, έκαναν έδρα το Αγρίνιο και από το Νοσοκομείο Μεσολογγίου που είναι κληροδότημα, αφαίρεσαν παρανόμως, την αυτονομία και το προσάρτησαν ουσιαστικά στο Νοσοκομείο Αγρινίου.
Η κεντρική Δ.Ο.Υ. του Νομού αντί να λειτουργεί θεσμικά στην έδρα της πρωτεύουσας, όπως προέβλεπε αρχικά το νομοσχέδιο, με διάφορες παρεμβάσεις και μεθόδους λειτουργεί στο Αγρίνιο με υποβαθμισμένη και εξαρτημένη υπηρεσία στο Μεσολόγγι. Να σημειωθεί, ότι στο Μεσολόγγι υπάρχει καινούργιο ιδιόκτητο κτήριο με χώρο πάρκινγκ και άλλες ανέσεις, ενώ στο Αγρίνιο είναι σε ενοικιαζόμενο κτήριο, χωρίς πάρκινγκ κ.λπ. Αδιαφόρησαν ακόμη και για τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που περνάει η χώρα μας.
Να καταργήσουν ένα ίδρυμα που ποτέ δεν χρηματοδοτήθηκε, τη ΔΙΕΘΝΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ. Ένα ίδρυμα του οποίου η λειτουργία θα έδινε παγκόσμια αίγλη στη χώρα μας και θα είχε σημαντική προσφορά στον πολιτιστικό τομέα με ανυπολόγιστα οικονομικά οφέλη για την εθνική οικονομία. Δεδομένου ότι στο Διοικητικό του Συμβούλιο προβλέπεται και συμμετέχουν προσωπικότητες παγκόσμιας αναγνώρισης, έλληνες και ξένοι.
Τέλος την ουσιαστική κατάργηση του ΤΕΙ Μεσολογγίου, ενός ιδρύματος με μεγάλο επιστημονικό και ερευνητικό έργο, το οποίο κατέλαβε τη δεύτερη θέση από όλα τα ΤΕΙ στην αξιολόγηση που έκανε ευρωπαϊκός οργανισμός. Του πρώτου περιφερειακού ιδρύματος που ιδρύθηκε το 1977 από τον τότε πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή, προσφορά στην πόλη της θυσίας. Να σημειωθεί ότι το ΤΕΙ Μεσολογγίου έχει μεγάλη ιδιόκτητη γηπεδική έκταση 1.000 περίπου στρεμμάτων και άριστες κτιριακές εγκαταστάσεις.
Κύριε πρωθυπουργέ,
Επειδή πιστεύω ότι έχετε σαν γνώμονα την προσήλωση στα ιδανικά και τους θεσμούς, παρακαλώ για την παρέμβασή σας, ώστε να αποκατασταθούν οι σοβαρές αδικίες που έγιναν στην πόλη μας.
Ξεριζώστε αυτή την πληγή της πελατειακής νοοτροπίας και δώστε εντολές να ξαναλειτουργήσουν στην πρωτεύουσα του Νομού:
η κεντρική Δ.Ο.Υ.,
η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης,
το ΙΕΚ (υπάρχει πληροφορία ότι τώρα ιδρύθηκε ΙΕΚ στη Βόνιτσα),
το Νοσοκομείο ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ αυτόνομο,
να αποκατασταθούν οι αδικίες του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ,
να ανακληθεί η ακύρωση της ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ και
να λειτουργήσει αυτόνομα και με πολλές σχολές το ιστορικό ΤΕΙ Μεσολογγίου.
Ελπίζω ότι η παρέμβασή Σας θα είναι καθοριστική για την ιστορική μας πόλη.

Με τιμή
Λάμπρος Γ. Φλώρος
πρώην Πρόεδρος
Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Ι.Π. Μεσολογγίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου