Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου

Δελτίο Τύπου
Την Παρασκευή 19/3/10, η Σερβική αποστολή της Εθνικής Ομάδας Κανόε-Καγιάκ Ήρεμων Νερών ολοκλήρωσε την χειμερινή της προετοιμασία, στον λιμνοθαλασσιακό μας χώρο.
Την ομάδα αποτελούσαν 6 αθλητές και 2 συνοδοί-προπονητές (Στην πάνω φωτο η Σερβική αποστολή με αθλητές του Ν.Ο.Μ., λίγο πριν την αναχώρησή τους). Η Σέρβικη αποστολή παρέμεινε για 55 ημέρες σε ξενοδοχείο της περιοχής και για κάποιο διάστημα προπονούνταν μαζί με την αντίστοιχη Ελληνική Εθνική Ομάδα, η οποία έχει επίσης επιλέξει τα νερά μας για την χειμερινή της προετοιμασία και η οποία βρίσκεται ξανά στην πόλη μας για ένα δεύτερο προπονητικό εικοσαήμερο (Στην κάτω φωτο στιγμές προπόνησης της Εθνικής μας). Οι αποστολές αυτές χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις του Ν.Ο.Μεσολογγίου.
Η παρουσία των αποστολών αυτών είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τα μέλη και τους μικρούς αθλητές του Ναυτικού μας Ομίλου, γιατί τους δίνεται η ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να προπονηθούν δίπλα σε μεγάλους αθλητές του συγκεκριμένου αθλήματος, με παγκόσμιες και πανευρωπαϊκές διακρίσεις.
Η Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου-Αιτωλικού βρίσκεται πλέον στον πανευρωπαϊκό προπονητικό χάρτη (Κωπηλασίας και Κανόε-Καγιάκ ήρεμων νερών) και συγκρίνεται με την Αττάλεια της Τουρκίας και την Σεβίλλη της Ισπανίας, οργανωμένοι προορισμοί με μακρά παράδοση στον τουρισμό, των οποίων οι υποδομές απέχουν έτη φωτός από τις δικές μας… Παρ' όλα αυτά, με στοχευμένες κινήσεις μικρού κόστους και διεθνείς δημόσιες σχέσεις, καταφέραμε να προκαλέσουμε το ενδιαφέρον των ξένων αθλητικών ομάδων.
Ήδη έχει εκδηλωθεί ανάλογο ενδιαφέρον από Γερμανούς και Πολωνούς .
Αυτές τις μέρες ολοκληρώνεται η ηλεκτρονική έκδοση του Ν. Ο. Μεσολογγίου (cd) που θα παρουσιάζει διεθνώς τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας. Το cd αυτό, μέσω της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κανόε-Καγιάκ, θα σταλεί στις αντίστοιχες Ευρωπαϊκές Ομοσπονδίες.
Τελειώνοντας, σας ενημερώνουμε ότι μπροστά από τις εγκαταστάσεις του Ν.Ο.Μ στο λιμάνι έχουν προγραμματιστεί έργα, στον υπό παραχώρηση χώρο μας, για την ανάπτυξη της Ιστιοπλοΐας, του τουριστικού Καγιάκ και της Κωπηλασίας, μέσω ευρωπαϊκών αναπτυξιακών προγραμμάτων. Επίσης, το τριήμερο 6-8 Αυγούστου 2010 θα πραγματοποιηθεί στην λιμνοθάλασσα μας το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανάπτυξης sprint, σε συνεργασία του Ν.Ο.Μ με την Ελληνική Ομοσπονδία Κανόε Καγιάκ, που θα αποτελέσει το μεγαλύτερο ίσως αθλητικό γεγονός για την Δυτική Ελλάδα.
Θα συμμετάσχουν 350 αθλητές με 1000 συνοδούς, πλέον των επισκεπτών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τοπική μας οικονομία (στο θέμα αυτό θα επανέλθουμε).
Ο Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου θα συνεχίσει παντοιοτρόπως την προσπάθεια για την συνολική ανάπτυξη της περιοχής, πιστός στο δόγμα ότι ο οικοτουρισμός είναι μονόδρομος .

                                                         Εκ του Ν.Ο.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου