Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Λάβαμε και δημοσιεύουμε

ΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΣ ΠΟΛΕΩΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γιάννης Αναγνωστόπουλος: «Με ψεύδη και λασπολογία η αντιπολίτευση αντιπαρέρχεται την αναβάθμιση των παιδικών σταθμών»

Σε μικροπολιτικά κίνητρα αποδίδει ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Γιάννης Αναγνωστόπουλος τις διαπιστώσεις που έχουν δημοσιοποιηθεί από τον δημοτικό σύμβουλο, Γ. Πρεβεζάνο, σχετικά με τις οικονομικές χρήσεις στο νομικό πρόσωπο του δήμου «Δημοτικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί Ι.Π. Μεσολογγίου» σε επιστολή που απέστειλε στον Υπουργό Εσωτερικών, Γ. Ραγκούση.
Στην επιστολή του ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου τονίζει ότι τα οικονομικά μεγέθη που αναφέρονται στις διαπιστώσεις του κ. Πρεβεζάνου είναι πλασματικά και ψευδή, κάτι που αποδεικνύεται από μια σειρά πινάκων που παρατίθενται.
Σαν ενδεικτικό στοιχείο για την τεκμηρίωση των ισχυρισμών του ο κ. Αναγνωστόπουλος παραθέτει την οικονομική κατάσταση των παιδικών σταθμών την 1η Ιανουαρίου 2007, σύμφωνα η οποία είχε ως εξής:
«Ταμείο (μετρητά): 164.600,69
Κρατήσεις μισθοδοσίας: 9.797,69
Εφάπαξ Ν.103/75: 55.512,48
Ειδικευμένα: 4.719,04
Σύνολο: 234.629,90»
Σύμφωνα με την παραπάνω εικόνα το διαθέσιμο ποσό για τους παιδικούς σταθμούς ήταν το ποσό των 164.600,69€, με το οποίο εκτός των όποιων υποχρεώσεων σε προμηθευτές έπρεπε να καλυφτεί και η μισθοδοσία των υπαλλήλων.
Στην επιστολή του επίσης ο κ. Αναγνωστόπουλος καταγγέλλει τον κ. Πρεβεζάνο για αντιδεοντολογική στάση απέναντί του, αφού δεν έχει παραδώσει στη δημοτική αρχή την έκθεση ελέγχου που έκανε στους παιδικούς σταθμούς, ώστε να ελεγχθεί η βασιμότητα των διαπιστώσεων του σχετικά με δαπάνες των παιδικών σταθμών.
Τέλος, στην επιστολή του ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου υπογραμμίζει την οργάνωση με πλήρη υλικοτεχνική υποδομή δυο βρεφονηπιακών σταθμών στο Μεσολογγίου, στα κτηριακά συγκροτήματα του 2ου και 3ου Παιδικού Σταθμού.
«Εμμένω στην άποψη που διατύπωσα πρόσφατα ότι η πολιτική ανεπάρκεια του προκατόχου μου δεν μπορεί να καλυφτεί με δικαστική συνδρομή. Έκπληκτοι οι συνάδελφοι δημοτικοί σύμβουλοι στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού μας συμβουλίου τον άκουσαν να υποστηρίζει τις καταγγελίες του για κακοδιαχείριση στους παιδικούς σταθμούς με τη φράση: «Εγώ τιμώ την υπογραφή μου» για να αποφύγει να παραθέσει στο σώμα τα αποτελέσματα του ελέγχου του.
Στο ίδιο μήκος κύματος οι ελάχιστοι ευτυχώς συνοδοιπόροι του, έκαναν πως δεν άκουγαν τα συντριπτικά στοιχεία που παρουσίασε ο πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών, ο συνάδελφος Γιάννης Κόντος και τα οποία αποδεικνύουν την αβασιμότητα και την πλασματικότητα των διαπιστώσεων αυτών.
Δυστυχώς ο κ. Πρεβεζάνος και οι συνοδοιπόροι του από την εμπαθή αυτή τους στάση, αποδεικνύονται και κοντόφθαλμοι και μικρόψυχοι, αφού δεν έχουν το θάρρος να δουν και να αναγνωρίσουν στη δημοτική μας αρχή, ότι με την ίδια χρηματοδότηση πέτυχε να οργανώσει και να λειτουργήσει στο Μεσολόγγι, δυο βρεφονηπιακούς σταθμούς, να προβεί σε καλλωπισμό των προαυλίων αυτών, βάζοντας υψηλά στάνταρ λειτουργίας.
Και για να αντιπαρέλθουν αυτό το αδιαμφισβήτητο έργο, καταφεύγουν σε ψεύδη και λασπολογία.» σημείωσε σε δήλωσή του ο κ. Αναγνωστόπουλος.

Ι.Ι. ΜΑΓΕΡ 20, ΙΕΡΗ ΠΟΛΗ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 30200,
Τηλ: 2631055120-2631055897-6944759914 Φαξ: 2631055997
Email: vmesol@otenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου