Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Λάβαμε και δημοσιεύουμε

Νίκος Χατζηγιακουμής
Χώρος Αγώνων
Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου 

14ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανάπτυξης Κάνοε-Καγιάκ        

Δελτίο Τύπου  21/8/2010

Ο Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου τόλμησε και επέτυχε. Απομένει στην τοπική κοινωνία να αντιληφθεί την αναπτυξιακή πλευρά τού ζητήματος και να συνδράμει τον Ν.Ο.Μ. γενικότερα…
Η επιτυχής διοργάνωση του 14ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ανάπτυξης Κάνοε-Καγιάκ Ήρεμων Νερών και η προοπτική της μόνιμης τέλεσης των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων Ανάπτυξης στα νερά μας δικαιώνει την υπερπροσπάθεια μας.
Όλοι οι παράγοντες των Ναυτικών Ομίλων εντυπωσιάστηκαν με την διοργάνωση και τα φυσικά πλεονεκτήματα της περιοχής.
Η ανάδειξη πλέον της περιοχής σε διεθνές προπονητικό κέντρο είναι γεγονός. Μετά την Εθνική Βουλγαρίας, Σερβίας και Ελλάδος η Εθνική ομάδα της Κύπρου εκδήλωσε ενδιαφέρον να προετοιμαστεί στα νερά μας, τον Μάρτιο.
Ο Ν.Ο.Μ. έχει ήδη ξεκινήσει ενημερωτική καμπάνια με αποστολή σχετικού CD, με σκοπό την προσέλκυση πολλών ομάδων κεντροευρωπαϊκών χωρών.
Οι χορηγίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, του Δήμου Ι.Π Μεσολογγίου και της Ε.Α.Σ. Μεσολογγίου-Ναυπακτίας ήταν καθοριστικές.
Γι' αυτό ευχαριστούμε πάρα πολύ τον Νομάρχη, Θύμιο Σώκο και τον αρμόδιο Αντινομάρχη, Παναγιώτη Κατσούλη. Τον Δήμαρχο Μεσολογγίου, Γιάννη Αναγνωστόπουλο και τον Δημοτικό Σύμβουλο, Ανδρέα Μαντζουράτο. Τον Πρόεδρο της Ενώσεως Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσολογγίου-Ναυπακτίας, Παναγιώτη Ζωγράφο. Τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Οινιάδων, Δημήτρη Λιαπίκο, για την παρουσία του. Το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ., Έλενα Μάντζιου-Κουτρουλού. Τον καθηγητή, Κώστα Παπανδρέου, ως εκπροσώπου της Διεθνούς Ακαδημίας Ελευθερίας. Τον εκπρόσωπο του Υπολιμεναρχείου Μεσολογγίου. Τον Διοικητή του Στρατοπέδου Μεσολογγίου, κ. Παγουρά, για την φιλοξενία των αποστολών και τον Πρόεδρο της Αερολέσχης Μεσολογγίου, Γιώργο Πρεβεζάνο, για την αεροφωτογράφηση του στίβου, κατά την διάρκεια των αγώνων.
Επίσης ευχαριστούμε, τον Σύλλογο Νεολαίας Μεσολογγίου, την Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης Μεσολογγίου, τους διασώστες μας, τα μέλη μας και τους πολλούς φίλους του Ν.Ο.Μ., που εργάστηκαν εθελοντικά γι' αυτή την διοργάνωση.
Ευχαριστίες απευθύνουμε και προς τον χορηγό επικοινωνίας των Αγώνων, τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της πόλης μας
Θεωρούμε επίσης υποχρέωσή μας να ευχαριστήσουμε τους αφανείς χορηγούς μας, οι οποίοι δεν επιθυμούν δημοσιότητα.
Συγκινητική ήταν η παρουσία του 3ου Ολυμπιονίκη στην Κωπηλασία, στους Ολυμπιακούς της Μελβούρνης του 1956, Νίκου Χατζηγιακουμή (φωτό), ο οποίος είναι Έλληνας της Αυστραλίας -Ρόδιος-, και ο οποίος, αν και προχωρημένης ηλικίας, ήρθε συνοδός με την αποστολή του Ναυτικού Ομίλου Ρόδου, προσκυνητής στο Μεσολόγγι.
Στον αγωνιστικό τομέα ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Θεσσαλονίκης κατέκτησε την πρώτη θέση (8 χρυσά μετάλλια), την δεύτερη θέση κατέκτησε ο Ναυτικός Όμιλος Αργοστολίου (4 χρυσά, 5 ασημένια και 2 χάλκινα) και την τρίτη ο Ναυτικός Όμιλος Βόλου "Αργοναύτες" (4 χρυσά και 1 αργυρό). Οι αθλητές του Ομίλου μας, στην πλειοψηφία τους νέοι, με μόλις λίγους μήνες προπόνησης, πραγματοποίησαν θαυμάσια εμφάνιση και, παρ' ότι δεν κατέκτησαν μετάλλιο, κατάφεραν να λάβουν μέρος σε 7 τελικούς και να κατακτήσουν από 4η μέχρι 9η θέση. Αλφαβητικώς έλαβαν μέρος οι αθλητές Αγγισουλάκης Πέτρος, Αλεξανδρής Παναγιώτης, Δίπλας Σπύρος, Ζευγίτη Μαίρη, Κέκελου Αθηνά, Κουρούκλη Πλουσία, Μωρίκης Παναγιώτης, Παπαθεοδώρου Βασίλης, Πολονύφης Θανάσης, Στεργιάκης Δημήτρης, Στεργιάκη Κων/να, Τσοκάντα Ελβίρα και Φασόης Βασίλης.
"Το νέο αίμα του ελληνικού Κάνοε-Καγιάκ κατέθεσε τα διαπιστευτήριά του σε μια εξαιρετική διοργάνωση. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για το θέαμα που παρουσίασαν", τόνισε ο πρόεδρος της Ε.Ο.Κ.-Κ., Αντώνης Νικολόπουλος, ο οποίος στην συνέχεια αναφέρθηκε και στο χάλκινο μετάλλιο του Τσακμάκη, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα slalom, κάτω των 23 ετών.

                                                 Το Δ.Σ. του Ν.Ο.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου