Η αναδιάρθρωση του Ελληνικού χρέους είναι καταστροφή για την ευρωζώνη ξεκαθαρίζει, πως ο ίδιος προτιμά να καταστραφεί η Ελλάδα, παρά να πάθει ζημιά η Ε.Ε.
• Για να σωθούν οι πιστωτές, "θάβεται" μία ολόκληρη χώρα και ο λαός της
Σε άρθρο του στην εφημερίδα Wall Street Journal την Τρίτη 24 Αυγούστου, ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Όλι Ρεν, ομολογεί κυνικά ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους θα είχε βαρύτατες συνέπειες για την Ευρωζώνη και την ίδια την ΕΕ. Ταυτόχρονα και για να αποπροσανατολίσει από την δήλωσή του αυτή, αναφέρεται στην μέχρι τώρα επιτυχία της Ελλάδας και στην προσωπική του βεβαιότητα πως η Ελλάδα δεν θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση χρέους... Συγκεκριμένα, εκτιμά ότι «το κόστος μιας τέτοιας επιλογής θα ήταν «καταστροφικό» όχι μόνο για την ίδια τη χώρα (σ.σ. Ελλάδα) αλλά και για το σύνολο της ΕΕ., ξεκαθαρίζοντας (πλαγίως) πως ο ίδιος προτιμά να καταστραφεί η Ελλάδα, παρά να πάθει ζημιά η Ε.Ε. Και για να είμαστε απολύτως και κυνικά ειλικρινείς, από τις δηλώσεις αυτές του Όλι Δεν, διαφαίνεται πως η αλληλεγγύη στα όργανα και στα πλαίσια της Ε.Ε. αναπτύσσεται μόνο όταν συμφέρει στους πολλούς, δηλαδή στους εξής δύο, στην Γερμανία... (μην ξεχνάμε πως κατά την μέχρι στιγμής διάρκεια της Ελληνικής κρίσης, η Γερμανία παρουσίασε τεράστια άνοδο στην ανάπτυξή της και φυσικά, στα κέρδη της...). Έτσι, με βορειο-ευρωπαϊκή ψυχρότητα, αποφασίστηκε να συρθεί η Ελλάδα στην οικονομική της εξαφάνιση, στην ολοκληρωτική της υποτέλεια και στον ουσιαστικό αφανισμό της, προκειμένου να μην χάσουν οι "επενδυτές" (κυρίως της Ευρώπης)...
ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ Η ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ
Το συγκεκριμένο άρθρο, προσπαθεί να καταστήσει σαφές πως η ΕΕ και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, θα κάνουν ότι περνά από το χέρι τους, προκειμένου η Ελλάδα να μην προβεί εντέλει σε αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους της. Φυσικά αυτό σημαίνει πιστή τήρηση των Μνημονίων και απαρέγκλιτη εφαρμογή των αντεργατικών και γενικότερα αντιλαϊκών μέτρων τους.
Συγκεκριμένα, ο Όλι Ρεν, αναφερόμενος στα σενάρια περί αναδιάρθρωσης χρέους, σημειώνει: «Γνωρίζω ότι οι μεταρρυθμίσεις δεν εξάλειψαν τις ανησυχίες ότι η χώρα μπορεί και πάλι να αναγκαστεί να αναδιαρθρώσει το χρέος της. Για αρκετούς σύνθετους λόγους βρίσκω αυτές τις ανησυχίες αβάσιμες».
Η αισιοδοξία του Όλι Ρεν, βασίζεται στην προθυμία της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να κατεδαφίσει στα γρήγορα τόσο το ασφαλιστικό σύστημα, με τον πρόσφατο νόμο, όσο και στο να προωθήσει «διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», όπως πχ η ουσιαστική κατάργηση του θεσμού της Διαιτησίας στις συνλλογικές διαπραγματεύσεις.
Μάλιστα, ο Όλι Ρεν, σπεύδει να αποδώσει τα εύσχημα στην Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, για την... εθελοδουλία της, καθώς σημειώνει το πρόγραμμα προσαρμογής (δηλαδή η εφαρμογή του Μνημονίου) είναι φιλόδοξο αλλά και ρεαλιστικό, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι η χώρα τα πάει καλύτερα από ό,τι αναμενόταν.
ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ !
Η κυνική αυτή ομολογία του Όλι Ρεν, σχετικά με την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, φυσικά δεν έρχεται ως «κεραυνός εν αιθρία». Είχε προηγηθεί, δημοσίευμα της γερμανικής έκδοσης των Financial Times (F.T.) στις 12 Αυγούστου, όπου ο Γ. Παπανδρέου χαρακτηριζόταν ως «ο άνθρωπος μας στην Αθήνα».
Στο άρθρο αυτό των F.T., πλεκόταν το εγκώμιο του Πρωθυπουργού, εξαιτίας της επιλογής του να θέσει την Ελλάδα υπό την κηδεμονία της «τρόικα» αντί να οδηγήσει τη χώρα σε κατάσταση αδυναμίας αποπληρωμής του χρέους, η οποία πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα αυτό θα ήταν πιο συμφέρουσα για την ελληνική οικονομία και τον ελληνικό λαό !!!
Με αυτήν την έννοια, το σημερινό άρθρο του Όλι Ρεν αποτελεί μια ακόμα κυνική ομολογία εντέλει για το γεγονός, τι η προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης της τρόικα, δεν είχε κατά κανένα τρόπο ως ως σκοπό της, την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της χώρας και του ελληνικού λαού.
Αντίθετα, κύριος στόχος της «τρόικα» και των Μνημονίων αποτέλεσε και αποτελεί:
1. Η διάσωση των ευρωπαϊκών τραπεζών (ιδιαίτερα των γαλλικών και των γερμανικών) που έχουν δεσμεύσει τεράστια κεφάλαια σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου. Μια ενδεχόμενη αναδιάρθρωση ή ακόμα και πτώχευση της Ελλάδας, θα σήμανε τεράστιες απώλειες για τις τράπεζες αυτές, καθιστώντας αναγκαία την εκ νέου διάσωση τους με κρατικά κεφάλαια ή με ενισχύσεις από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, εις το διηνεκές.
2. Η χρήση της Ελλάδας ως πειραματόζωου επιβολής ενός νέου κοινωνικού εργασιακού μοντέλου που θα θυμίζει Αγγλία του 19ου αιώνα, σε μεταμοντέρνα εκδοχή. Μύχιος πόθος της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αποτελεί η γενίκευση των μέτρων του ελληνικού Μνημονίου, σε όλες τις περιφερειακές χώρες της Ευρωζώνης αλλά και γενικότερα της ΕΕ, χρησιμοποιώντας ως αφορμή και άλλοθι τα δημοσιονομικά τους προβλήματα (βλέπε Ουγγαρία, Ρουμανία κλπ)
Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ κυνική αυτή ομολογία του Όλι Ρεν, σχετικά με την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, φυσικά δεν έρχεται ως «κεραυνός εν αιθρία». Είχε προηγηθεί, δημοσίευμα της γερμανικής έκδοσης των Financial Times (F.T.) στις 12 Αυγούστου, όπου ο Γ. Παπανδρέου χαρακτηριζόταν ως «ο άνθρωπος μας στην Αθήνα». Στο άρθρο αυτό των F.T., πλεκόταν το εγκώμιο του Πρωθυπουργού, εξαιτίας της επιλογής του να θέσει την Ελλάδα υπό την κηδεμονία της «τρόικα» αντί να οδηγήσει τη χώρα σε κατάσταση αδυναμίας αποπληρωμής του χρέους, η οποία πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα αυτό θα ήταν πιο συμφέρουσα για την ελληνική οικονομία και τον ελληνικό λαό !!! Με αυτήν την έννοια οι δηλώσεις του Όλι Ρεν αποτελούν μια ακόμα ομολογία για το γεγονός, οτι η προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης δεν είχε κατά κανένα τρόπο ως σκοπό της, την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της χώρας και του ελληνικού λαού.
Στο βιαστή σου δεν του λες: "Σε παρακαλώ βγες με το μαλακό για να μη μου πληγώσεις το.»
Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου