Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Δελτίο τύπου του Δ.Σ για τα έργα της εκτροπής του Αχελώου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



«Μια ακόμη μάχη κατά της εκτροπής της λογικής κερδήθηκε, αλλά ο πόλεμος με τα κάθε λογής συμφέροντα και τις πολιτικές επιδιώξεις συνεχίζεται. Είναι η τέταρτη φορά μετά το 1994, το 2000 και το 2005, που τα έργα της εκτροπής του Αχελώου ακυρώνονται, αλλά είναι δεδομένο ότι κάποιοι θα επιμείνουν. Θα επιμείνουμε όμως και εμείς εντός και εκτός Ελλάδας, γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Ο αγώνας συνεχίζεται».

Με αυτά τα λόγια υποδέχθηκε τη νέα απόφαση της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης.

Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, «μόνο τα έργα εκτροπής του Αχελώου που είναι απολύτως απαραίτητα για την προσωρινή υποστήριξη της σήραγγας και την άντληση των υδάτων, μπορούν να συνεχιστούν». Το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση του Υπουργείου Υποδομών για την παύση της αναστολής του συνόλου των εργασιών και ζήτησε μέσα σε 30 ημέρες να προσδιοριστούν από το Υπουργείο οι εργασίες που είναι αναγκαίες για την προσωρινή ευστάθεια της σήραγγας έως τη λήξη της εκκρεμοδικίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου