Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ


Κινηματογραφικό τμήμα Π.Σ. Αιτωλικού

Μέλος της Παννελήνιας Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών (ΟΚΛΕ)
http://aitolikocinema.weebly.com
Επόμενη Προβολή

22 ΣΦΑΙΡΕΣ
Του Richard Berry
ΚΥΡΙΑΚΗ 20 - ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 7.00μμ.


Αίθουσα Προβολών
CLUB MACUCU - Δυτική παραλία Αιτωλικού.

Χορηγοί Επικοινωνίας
Εφημερίδα "ΑΙΧΜΗ" - Ραδιοφωνικός Σταθμός Ι.Π. Μεσολογγίου.
Σκηνοθεσία       Richard Berry     Σενάριο      Eric Assous, Richard Berry     Πρωταγωνιστούν     Jean Reno     Gabriella Wright     Kad Merad
    Χώρα Γλώσσα     Γαλλία Γαλλικά     Μουσική     Klaus Badelt
Διανομή, http://www.nutopia.gr/22_Bullets.htm

Λίγα λόγια για την ταινία
O Charly Mattei, που στο παρελθόν ζούσε στην παρανομία, έχει πια γυρίσει σελίδα. Εδώ και τρία χρόνια περνάει μια ήσυχη ζωή, αφοσιωμένος στη γυναίκα του και τα δύο του παιδιά. Ωστόσο, ένα χειμωνιάτικο πρωινό τον βρίσκουν στο πάρκινγκ του παλιού λιμανιού της Μασσαλίας με είκοσι δύο σφαίρες στο σώμα του και τον νομίζουν νεκρό. Όλοι περίμεναν πως δεν θα τα καταφέρει, όμως αυτός δεν θα πεθάνει… Η έμπνευση για τη μυθοπλασία της ταινίας ήταν κάποια πραγματικά γεγονότα, στην καρδιά της μαφίας της Μασσαλίας.                     Η ταινία «22 Σφαίρες» έκανε πρεμιέρα στην Ελλάδα στο πλαίσιο του 11ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Αθήνας, στην τελετή λήξης, όπου παραβρέθηκαν καλεσμένοι της Nutopia ο σκηνοθέτης της ταινίας Richard Berry αλλά και ο διάσημος Γάλλος ηθοποιός Jean Reno.

Κριτικές για την ταινία

«…ανάλαφρο homage στα γαλλικά αστυνομικά φιλμ της δεκαετίας του ΄70, με επικρατούσες τις φιγούρες του Αλέν Ντελόν και του Ζαν Πολ Μπελμοντό».
ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗΣ - ΤΟ ΒΗΜΑ **1/2            
   «Γαλλικό, γκανγκστερικό Παλιάς κοπής Ζαν Ρενό, µοναδικός».
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΑΝΙΚΑΣ - ΤΑ ΝΕΑ ***  
  «Ο Ρισάρ Μπερί καταφέρνει να δώσει ένα ξέφρενο ρυθμό στην ταινία του, με τα συνηθισμένα κυνηγητά (ανάμεσά τους κι ένα με τον ήρωα σε μοτοσικλέτα), με καλοστημένες συγκρούσεις και ενδιαφέροντα φλας-μπακ».
ΝΙΝΟΣ ΦΕΝΕΚ ΜΙΚΕΛΙΔΗΣ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ **1/2g=el

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου