Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ


Δραστηριότητες για την «Ημέρα καταπολέμησης της ενδοσχολικής βίας»  από το Γυμνάσιο Νεοχωρίου.
 Η 6 Μαρτίου 2012 έχει οριστεί από το Υπουργείο Παιδείας   Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, σαν η μέρα καταπολέμησης της ενδοσχολικής βίας. Το Γυμνάσιο Νεοχωρίου Μεσολογγίου, συμμετείχε στη προσπάθεια αυτή αναπτύσσοντας μια σειρά από δράσεις όπου οι μαθητές του σχολείου συνεργάστηκαν με τους καθηγητές τους φτιάχνοντας κείμενα με θέματα σχετικά με τον ορισμό, τις μορφές και τον τρόπο αντιμετώπισης της ενδοσχολικής βίας γνωστής παγκοσμίως ως bullying. Οι μαθητές συμμετείχαν επίσης σε τάξεις βιωματικής μάθησης, διατύπωσαν τα δικά τους μηνύματα και έφτιαξαν πανό με ευρηματικά συνθήματα.
Μέρος αυτής της δουλειάς τους παρουσίασαν στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο την προηγούμενη Τρίτη 6 Μαρτίου.
Ακολούθησε η προβολή της βραβευμένης με Όσκαρ, ταινίας «Ίσως Αύριο» της Δανέζας σκηνοθέτριας, Σουσάνε Μπίερ, που το σενάριό της πραγματεύεται την βία και τις οικογενειακές σχέσεις. Μέσα από αυτά ξεδιπλώνονται και άλλες έννοιες όπως η εκδίκηση, η συγχώρεση και η αγάπη. Η ταινία προβάλλει χωρίς ωραιοποιήσεις σύγχρονους προβληματισμούς, ενώ διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που μπορούν να αποτελέσουν  ένα σπουδαίο εκπαιδευτικό υλικό για καθηγητές και μαθητές. Στην ταινία της Σουσάνε Μπίερ πρωταγωνιστούν πολύ καλοί ηθοποιοί,  οι ερμηνείες των παιδιών που παίζουν κλέβουν την παράσταση, και στο σύνολό της τελικά καταφέρνει να συγκινήσει τους θεατές.
Η προβολή της ταινίας ήταν προσφορά της Κινηματογραφικής Λέσχης  Μεσολογγίου με την οποία το σχολείο έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με επιτυχία  και σε άλλες σημαντικές εκδηλώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου