Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 17 ΙΟΥΝΗ
ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ!
ΟΙ ΛΑΪΚΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ!
Στις 6 Μάη ο λαός έδωσε ένα ακόμη ηχηρό μήνυμα στις δυνάμεις του ιμπεριαλισμού και της ντόπιας ολιγαρχίας, σε όλους αυτούς που σχεδίασαν, προώθησαν και στήριξαν τη βάρβαρη πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας, της καταστολής και της υποδούλωσης.
Οι εκλογές της 6ης Μάη βύθισαν, ακόμη περισσότερο, το αστικό μπλοκ εξουσίας στην αστάθεια. Ταρακουνήθηκαν συθέμελα το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, τα δυο βασικά πολιτικά στηρίγματα της άρχουσας τάξης, που για χρόνια υπηρέτησαν αυτήν και τους ξένους πάτρωνές της πιστά και με το αζημίωτο. Τα τρομοκρατικά τους διλήμματα και οι αντιλαϊκοί εκβιασμοί έπεσαν στο κενό. Απέτυχαν να αποπροσανατολίσουν τις λαϊκές συνειδήσεις και να αποσπάσουν τη λαϊκή ψήφο. Απέτυχαν να «διαγράψουν» τους σκληρούς και παρατεταμένους αγώνες που έδωσαν λαός και εργαζόμενοι τα τελευταία δυόμισι χρόνια ενάντια στα μνημόνια και τις ληστρικές συμφωνίες, ενάντια στην ισοπέδωση δικαιωμάτων και κατακτήσεων, ενάντια στον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα.
Όμως, οι κυρίαρχες αντιδραστικές δυνάμεις επανέρχονται, με σφοδρότητα. Και το σκηνικό στήθηκε ταχύτατα. Με νέα, πιο εκβιαστικά διλήμματα, πιέσεις και απειλές. Αλλά και με κάλπικες ελπίδες. Συσπειρώνονται οι δυνάμεις της Δεξιάς, με κορμό τη ΝΔ, και συγκροτούν ένα μαύρο μέτωπο που φιλοδοξεί να είναι η επόμενη κυβέρνηση της αντιλαϊκής επέλασης. Το ΠΑΣΟΚ αποζητά τη στήριξη των Γάλλων ιμπεριαλιστών και επιχειρεί να ανακόψει τις διαρροές και να αναστηλωθεί, επιδιώκοντας ρυθμιστικό ρόλο στις εξελίξεις. Περιμένουν να πλασαριστούν μια σειρά πρόθυμα δεκανίκια, δεξιά και «αριστερά». Και όλοι μαζί εκλιπαρούν τους ιμπεριαλιστές της ΕΕ και του ΔΝΤ για μια μικρή «χαλάρωση» των απαιτήσεων, προκειμένου «να ξαναστήσουν το μαγαζί», να αποκοιμίσουν το λαό και να προετοιμάσουν αποτελεσματικότερα τη συνέχιση της βάρβαρης επίθεσης.
Παράλληλα, όμως, στήνεται κι ένα άλλο σκηνικό: των αυταπατών και των δήθεν γρήγορων και εύκολων λύσεων. Μιας δήθεν φιλολαϊκής, «αριστερής» κυβέρνησης -με το ΣΥΡΙΖΑ πρωταγωνιστή- που θα προωθήσει τα λαϊκά συμφέροντα αποδεχόμενη την ΕΕ και την κυριαρχία των ευρωπαίων ιμπεριαλιστών. Οι επίδοξοι «αριστεροί» διαχειριστές, συναγωνιζόμενοι σε φιλοευρωπαϊσμό τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, υποδέχονται στις γραμμές τους -με το αζημίωτο- το «παλιό» και «βαθύ» ΠΑΣΟΚ και διαδίδουν την αυταπάτη ότι η ιμπεριαλιστική λυκοσυμμαχία της ΕΕ μπορεί να αλλάξει πρόσωπο, ότι το ευρώ μπορεί να πάψει να λειτουργεί ως όργανο επιβολής και λεηλασίας και αποσιωπώντας τη σχέση εξάρτησης και υποταγής της Ελλάδας στην ΕΕ και τις ΗΠΑ.
«Φουσκωμένος», ο ΣΥΡΙΖΑ, από τα εκλογικά του ποσοστά, εκμεταλλευόμενος τις λαϊκές αγωνίες και την απελπισία που κυριαρχεί σε πλατιά κοινωνικά στρώματα, αλλά και την αλλοπρόσαλλη και αδιέξοδη πολιτική του ΚΚΕ που αποδιώχνει το δημοκρατικό και αριστερό κόσμο, είναι έτοιμος να εξαργυρώσει τις λαϊκές αντιστάσεις και τους μεγαλειώδεις αγώνες των τελευταίων χρόνων και να «διαβουλευτεί», από κυβερνητικά πόστα, με τους δυνάστες του λαού μας. Αυτοί που για χρόνια στήριξαν με τη συνθηκολόγα πολιτική τους τις γενικότερες επιλογές των αστικών δυνάμεων, αυτοί που συκοφάντησαν και δυσφήμισαν από κοινού με τις αντιδραστικές δυνάμεις την ιστορία και τις κατακτήσεις του επαναστατικού, κομμουνιστικού κινήματος, ισχυρίζονται ότι θα «διαπραγματευτούν» με τους ιμπεριαλιστές και θα τους «πείσουν» στη βάση των εκλογικών τους ποσοστών. Τόσο απλά!
Οι λαϊκοί αγώνες δεν θα δικαιωθούν στην κάλπη! Καμιά νίκη δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς αναμέτρηση! Σε μια περίοδο λυσσασμένης επέλασης των δυνάμεων της κεφαλαιοκρατίας και του ιμπεριαλισμού, όσοι προβάλλουν την «ευκολία» στρώνουν το δρόμο για την υποχώρηση και την απογοήτευση. Υπονομεύουν ακόμη περισσότερο την υπόθεση της ανασυγκρότησης του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Οι λαϊκοί αγώνες θα δικαιωθούν στην ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής, των αντιλαϊκών μέτρων και των μνημονίων! Θα δικαιωθούν στην επαναστατική ανατροπή του συστήματος της εξάρτησης, της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης!
Καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τη νεολαία να στηρίξουν αυτό το δρόμο και τις δυνάμεις που τον υπηρετούν. Το δρόμο της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, του ΑΓΩΝΑ, της ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ, της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ. Για να δυναμώσει, μέσα στο κίνημα, η κατεύθυνση της ανασυγκρότησης του εργατικού, λαϊκού και κομμουνιστικού κινήματος. Για να μας βρουν μπροστά τους και την επόμενη των εκλογών! Για να είναι ο λαός στο προσκήνιο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου