Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Υπογράφτηκε η προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου και Λιμενικού Ταμείου, για τις παρεμβάσεις στο Δίαυλο και το Λιμάνι Μεσολογγίου που αφορούν την Ακτοπλοϊκή Σύνδεση με τα νησιά του Ιονίου.

Παρουσία των μελών του Λιμενικού Ταμείου Αιτωλοακαρνανίας υπογράφτηκε η προγραμματική σύμβαση από το Δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτη Κατσούλη και τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Παναγιώτη Παπαδόπουλο.
Σύμφωνα με την υπογραφείσα προγραμματική σύμβαση το Λιμενικό Ταμείο έχει την υποχρέωση να προχωρήσει άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ανάδειξη αναδόχων για τα απαραίτητα έργα, καθώς και την παρακολούθηση των έργων τα οποία χρηματοδοτεί με το ποσό των 150.000 ευρώ. Ο Δήμος από την πλευρά του έχει εκπονήσει τις μελέτες και έχει εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση ύψους 250.000 ευρώ και έχει την ευθύνη της από κοινού παρακολούθησης των έργων.
Μετά την υπογραφή της σύμβασης ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου δήλωσε: Ένα όνειρο δεκαετιών για όλη την περιοχή είναι πολύ κοντά στη πραγμάτωση του. Η Δημοτική Αρχή ξεκίνησε πριν από 2 χρόνια τον αγώνα για την άρση του ναυτικού αποκλεισμού του Μεσολογγίου και θα συνεχίσει να αγωνίζεται μέχρι να σφυρίξει το καράβι στο Λιμάνι Μεσολογγίου. Ανοίγονται πλέον νέες προδιαγραφές, έτσι ώστε το Μεσολόγγι να καταστεί ακτοπλοϊκός κόμβος πανελληνίας εμβέλειας. Οφείλω να ευχαριστήσω τη Λιμενική Επιτροπή, αλλά και όλους όσους συνέβαλαν για να γίνει το όνειρο πραγματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου