Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

«Let’s do it World, Let’s do it Greece, Let’s do it Δυτική Ελλάδα»

Με σύνθημα «Lets do it World, Lets do it Greece, Lets do it Δυτική Ελλάδα», η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος καλεί όλους τους ενεργούς πολίτες, τους Δήμους, τους φορείς και τους Συλλόγους να κινητοποιηθούμε για ένα καλύτερο, καθαρότερο και πιο πράσινο τόσο για τους εαυτούς μας όσο και για τις μελλοντικές γενιές.
Δεκάδες φορείς της Δυτικής Ελλάδος συμμετείχαν σήμερα Τετάρτη 3 Απριλίου 2013 στην ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αχαΐας, υπό την αιγίδα της Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Εκπρόσωποι Δήμων, φορέων, εθελοντικών οργανώσεων και ομάδων πολιτών της Περιφέρειάς μας, ενημερώθηκαν από τον Συντονιστή του «Let’s Do it Greece» Νίκο Κιούση και τους συνεργάτες του, για τον καλύτερο σχεδιασμό και συντονισμό των δράσεών τους.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε η παρουσίαση της καμπάνιας και του σχεδίου δράσης ενώ ακολούθησε διάλογος και πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις από όσους φορείς συμμετείχαν.
Ημερομηνία της κοινής δράσης έχει οριστεί η Κυριακή 14 Απριλίου 2013 και ήδη οργανώνονται διάφορες εκδηλώσεις καθαρισμού σε διάφορα σημεία και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων της Δυτικής Ελλάδος.
Στόχος είναι να μεταδοθεί ο υγιής εθελοντισμός, να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες και να υπάρξει συνεργασία μεταξύ των Συλλόγων και των φορέων και για περαιτέρω ανάλογες ενέργειες.
«Έχει έλθει πλέον η στιγμή να αναθεωρήσουμε τρόπο σκέψης και να επανεξετασουμε τη συμπεριφορά μας, αποκτώντας μια πιο «πράσινη» συνείδηση, που μπορεί να οδηγήσει στη βελτίωση της ανθρώπινης ευημερίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος στηρίζει και συμμετέχει ενεργά στην «Lets do it Greece 2013». Στους σημερινούς δύσκολους καιρούς που βιώνουμε, ο Εθελοντισμός μας δίνει την ευκαιρία για μια διαφορετική στάση απέναντι στη ζωή, να αντλήσουμε δύναμη, αισιοδοξία, ελπίδα και να βρούμε αξίες, ιδανικά, οράματα που έχουμε λησμονήσει εδώ και καιρό» σημείωσε στο μήνυμά του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας.
Κατά την εναρκτήρια ομιλία του στη σημερινή εκδήλωση, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Υποδομών Νίκος Υφαντής υπογράμμισε πως «κύριος στόχος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είναι η δράση αυτή να αποτελέσει το έναυσμα, την απαρχή συνεργασίας με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών και ιδιαίτερα της νεολαίας στα θέματα της προστασίας του περιβάλλοντος, της βιώσιμης ανάπτυξης, της ανάγκης για πρόοδο και ποιότητα ζωής, του αισθήματος της ευθύνης του καθενός ως μέλος της κοινωνίας, καθώς επίσης και την ενεργό συμβολή στη διάδοση του εθελοντισμού στην Ελλάδα».
Εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος συμμετείχαν ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κώστας Καρπέτας, η Ντία Στούμπου – Ζαχαροπούλου, βοηθός του Περιφερειάρχη σε θέματα Πολιτισμού, Αθλητισμού και Εθελοντισμού της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας και ο Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Αχαΐας Κωνσταντίνος Παπακωνσταντίνου.
Μεταξύ των φορέων που παραβρέθηκαν στην ενημερωτική εκδήλωση είναι: οι αντιδημαρχοι Πατρέων Μαρία Ανδρικοπούλου Ρούβαλη, Αχιλλέας Γεωργακόπουλος, υπεύθυνοι της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Δημοτικών Διαμερισμάτων και Ενοτήτων, ο αντιδήμαρχος Ήλιδας Δ. Παναγιωταράς, ο αντιδήμαρχος Ναυπακτίας Κ. Σταυρόπουλος, ο βοηθός Δημάρχου Ερυμάνθου Α. Ανδρικόπουλος, εκπροσωπος του Δήμου Αγρινίου, Περιφερειακή Ένωση Δήμων, Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος, Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαίας, Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαίας, Σαμαρείτες Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Τοπική Διοίκηση Αχαίας Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών Υπαλλήλων, Patrinistas, Andirriotistas, Gefyristas, Σύλλογος Δρομέων Υγείας Πάτρας, Κέντρο Καταδύσεων Lepanto Dive Center, Πολιτιστικός Σύλλογος Αραχωβιτίκων, Εκπολιτιστικός – Φιλοδασικός Σύλλογος Σαραβαλίου «Άγιος Νικόλαος», Εκπολιτιστικός Σύλλογος Καμαρών, Ειδικό Κέντρο Αποκατάστασης και Μέριμνας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Αιγίου (ΕΚΑΜΕ/ΑΜΕΑ), Εκπολιτιστικός Σύλλογος Καστελλοκάμπου, Πολίτες εν δράσει Ναυπάκτου,  Πολιτιστικός Σύλλογος Αντιρρίου «Αγ. Παντελεήμονας», Ποδηλατικός Όμιλος Πάτρας, Ναυτικός Όμιλος Αγρινίου, ΣΟΨΥ Πάτρας, Ναυτικός Όμιλος Πατρών, Χαμόγελο του Παιδιού, Οικολογική Κίνηση Πάτρας, Απολλώνιος Ένωση Δυτικής Ελλάδος, Τοπική Κοινότητα Πιτίτσας, Σχολή Κατάδυσης Πρωτέας, Άλμα Ζωής, Οργανισμός Καλλιτεχνικών και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων, Μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Area 51», Πρωτοβουλία Πάτρας , 2ο Σύστημα Προσκόπων κ.α. Να σημειωθεί πως αρκετοί άλλοι Δήμοι, φορείς και Σύλλογοι που δεν μπορούσαν να παραβρεθούν στη συνάντηση, θα υπάρξει άμεση επικοινωνία μαζί τους μέσω email προκειμένου να λάβουν ενημερωτικό υλικό.

Συνάντηση και με τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Απόστολο Κατσιφάρα στο γραφείο του στην Πάτρα, είχαν αμέσως μετά την εκδήλωση στο Επιμελητήριο Αχαίας, ο Νίκος Κιούσης, Συντονιστής Πανελλαδικής Δράσης «Lets do it Greece 2013», η Ελένη Λαμπαδαρίου, Ειδική Σύμβουλος Εθελοντισμού-Υπεύθυνη Οργάνωσης και Συνεργασιών, η Ευσταθία Καλλιώρα, υπεύθυνη Επικοινωνίας και ο Χάρης Βλασόπουλος, υπεύθυνος Πληροφορικής.
Ο κ. Κατσιφάρας δήλωσε και επίσημα τη συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, κάνοντας παράλληλα την εγγραφή στην ιστοσελίδα της καμπάνιας, τονίζοντας πως «το περιβάλλον και η προστασία του είναι ένα μείζον θέμα που επηρεάζει τη ζωή μας τόσο ως κοινωνία όσο και τον καθέναν και προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και η Περιφέρεια».
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Υφαντής και η Εκτελεστική Γραμματέας Διονυσία Μαράτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου