Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων για την αργία της Κυριακής


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                      
Συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 7/8/2013 στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη κ. Βασίλη Αντωνόπουλου, του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά και φορέων του εμπορικού κόσμου. Συγκεκριμένα, παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Βασίλης Σπυρόπουλος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, ο Πρόεδρος και η Γεν. Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ναυπάκτου, ο Πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Μεσολογγίου, καθώς και ο Γεν. Γραμματέας και ένα μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος.
Θέμα της συνάντησης ήταν το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε ορίζει το άνοιγμα των καταστημάτων 7 Κυριακές το χρόνο και για τις υπόλοιπες αποφασίζει ο κάθε Αντιπεριφερειάρχης. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης, καθώς και όλοι οι φορείς ομόφωνα υποστήριξαν ότι εναντιώνονται στο μέτρο αυτό και ότι δεν θα δεχτούν τη λειτουργία των καταστημάτων ούτε και αυτές τις 7 Κυριακές που ορίζει ο νόμος.
Χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Ι. Π. Μεσολογγίου κ. Βασίλης Σπυρόπουλος δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος, καθώς η Εκκλησία, οι θεσμικοί φορείς και τα συνδικαλιστικά όργανα του νομού μας όλοι μαζί, ενωμένοι, συμφωνούμε στο να μην ανοίγουν καμία Κυριακή τα καταστήματα πέραν της τελευταίας Κυριακής του χρόνου που εθιμοτυπικά έχει καθιερωθεί. Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας καταστρέφει τον οικογενειακό ιστό, εκμηδενίζει τον ελεύθερο χρόνο των εργαζομένων και των ιδιοκτητών και ανεβάζει το λειτουργικό κόστος των καταστημάτων εν μέσω οικονομικής κρίσης. Ο κόσμος δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να ψωνίζει στο ήδη υπάρχον ωράριο των καταστημάτων, πόσο μάλλον τις Κυριακές. Το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές μόνο τις πολυεθνικές επιχειρήσεις μπορεί να ωφελήσει. Ζητάμε από τον Αντιπεριφερειάρχη να σεβαστεί τη θέληση του λαού της Αιτωλοακαρνανίας που τον εξέλεξε και να μην πραγματοποιήσει κανένα άνοιγμα Κυριακής στο νομό μας».


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ                                                ΠΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου