Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Εγκαινιάστηκε το ανακαινισμένο κτίριο «Ανδρέας Συγγρός» στην Κατοχή Μεσολογγίου.


Ένα όνειρο τριών δεκαετιών για τους πολίτες της Δημοτικής Ενότητας Κατοχής έγινε πραγματικότητα, αφού δόθηκε για πολιτιστική χρήση το ανακαινισμένο νεοκλασικό κτίριο του “Συγγρού”. Το έργο προϋπολογισμού 400.980 €, δημοπρατήθηκε με έκπτωση 54,12 % και χρηματοδοτήθηκε από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, με τη συμβολή του πρώην Υπουργού Θάνου Μωραΐτη. Πραγματοποιήθηκε γενική επισκευή, με προτεραιότητα στη στέγη του κτιρίου η οποία στο πέρασμα του χρόνου έχει καταρρεύσει, με συνολική αντικατάσταση σε παράθυρα και πόρτες, διατήρηση της διακόσμησης των δαπέδων και αμιγή προστασία της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής του κτιρίου.
Παρουσία πολλών Κατοχιανών και σε μια συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα, τα εγκαίνια τελέστηκαν από το Δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτη Κατσούλη, τον Πρόεδρο της Δ.Ε. Κατοχής  Γιάννη Ρόμπολα και τους Πρόεδρους της πρώην Κοινότητας Κατοχής Κοκκοτό, Ρόμπολα και Κιτσάκη. Παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Δ.Σ. Γ. Κασσαβέτης, οι Αντιδήμαρχοι Π. Καρατσόλης, Δημ. Κοταντάκης, Δημ. Καραδήμας, ο Πρόεδρος του Π.Κ. Αρ. Καβάγιας, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Ν. Τσουνάκας, ο Πρόεδρος της Δ.Ε. Νεοχωρίου Γ. Κατσούλας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κ. Καλτσούλας, Θ.Ροδάτος, ο Πρόεδρος του συλλόγου των Απανταχού Κατοχιανών Π. Καλατζής, ο Δ/ντης του Δημοτικού Σχολείου Κατοχής Θ. Λαχανάς.  
Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης, έκανε λόγο για τις «Κασσάνδρες» που διαψεύδονται καθημερινά και αναφέρθηκε στα έργα ύψους ενός εκατ. € που εκτελούνται στην Κατοχή, καθώς και σ’ εκείνα (ΕΠΑΛ, Αποχέτευση Λυμάτων), ύψους 3,5 εκατ. € που δημοπρατούνται εντός του Σεπτεμβρίου. Έργα με τα οποία αφενός μεν επιλύονται μακροχρόνια προβλήματα των κατοίκων και αφετέρου με την ολοκλήρωση του  “Συγγρού” καθώς και της μελέτης ανάταξης του Αρχαίου Θεάτρου Οινιάδων, καθιστούν την Κατοχή σημαντικό πολιτιστικό πόλο για ολάκερο το διευρυμένο δήμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου