Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Σύσκεψη για την αυτοδιοίκηση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύσκεψη για την αυτοδιοίκηση
Με πρωτοβουλία της Ν.Ε . ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας πραγματοποιήθηκε στο Αγρίνιο, την Παρασκευή  22/8/2014, σύσκεψη των αυτοδιοικητικών  στελεχών του κόμματος  (νεοεκλεγέντες δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι  στο νομό), για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία τους εν όψει της νέας αυτοδιοικητικής περιόδου που αρχίζει στη 1/9/2014.
Τη νέα πραγματικότητα στην αυτοδιοίκηση, μετά τις εκλογές του περασμένου Μαΐου, και τους βασικούς άξονες δράσης, στους Δήμους και την περιφέρεια, παρουσίασε   με εισήγησή του Σπύρος Τζόκας,  νεοεκλεγείς Αντιπεριφερειάρχης Αττικής.
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα  και στη διάρκειά της παρενέβησαν με τοποθετήσεις τους νεοκλεγέντες Δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι και μέλη της Ν.Ε. , με προβληματισμούς για την κατάσταση που επικρατεί στους Δήμους και την περιφέρεια και με προτάσεις για την προσεχή αυτοδιοικητική περίοδο αλλά και για το θεσμό της αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού.
Η διαπλοκή και οι πελατειακές σχέσεις που σοβούν και η αντιμετώπισή τους με διαφάνεια και αξιόπιστες προτάσεις, που θα εξυπηρετούν  πραγματικές ανάγκες του τόπου και των πολιτών, υπήρξε η κοινή θέση όλων. Επίσης επιβεβαιώθηκε  η θέση για κατάργηση του Καλλικράτη ως  μνημονιακού  συστήματος στην αυτοδιοίκηση,  που ουσιαστικά ακυρώνει το χαρακτήρα  της, απενεργοποιεί τους πολίτες και θέτει τις τοπικές κοινωνίες στο περιθώριο.
Αποφασίστηκαν οι τρόποι συντονισμού και η δημιουργία δικτύου διαρκούς επικοινωνίας  όλων των αυτοδιοικητικών στελεχών του κόμματος στο νομό.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου