Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Συναντήσεις Μαρία Τριανταφύλλου με το Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου Μεσολογγίου

Με το Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου Μεσολογγίου συναντήθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να συζητήσει για τις δράσεις αλλά και την γραμμή που προσπαθεί να χαράξει η νέα διοίκηση  του.
Ο πρόεδρος αναφέρθηκε στην προσπάθεια να προγραμματιστεί ένα “master plan” (κανόνας ανάπτυξης για το λιμάνι) μέσα από ένα διευρυμένο διάλογο με όλους τους κοινωνικούς φορείς της πόλης, και αναφέρθηκε στη σκέψη που υπάρχει για προσπάθεια  ανάδειξης του Μεσολογγίου σε ποδηλατικό κέντρο.
Από την πλευρά της, η κα Τριανταφύλλου  σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες για  ανάπτυξη μέσα στην κρίση, παρόλα αυτά πρέπει με την συμμετοχή και την ενεργοποίηση και της τοπικής κοινωνίας του Μεσολογγίου να συμφωνηθεί η κατεύθυνση των προσπαθειών και ενδεικτικά αναφέρθηκε στις δυνατότητες για εναλλακτικό, θρησκευτικό καθώς και ιαματικό τουρισμό στην περιοχή.
Όπως ήταν φυσικό  η συζήτηση κινήθηκε και γύρω από το φλέγων θέμα της Μαρίνας.
Η κα Τριανταφύλλου σημείωσε πως πρέπει να γίνει αποτίμηση των μέχρι τώρα χειρισμών που κατά κοινή ομολογία δεν είναι οι καλύτεροι. Τόνισε πως είναι θετικό ότι τα καταστήματα της χερσαίας ζώνης πέρασαν στην διαχείριση του Δήμου.
Από τις ερωτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τις απαντήσεις του Υπουργού στο Κοινοβούλιο, η κα Τριανταφύλλου, είπε πως βγαίνει το συμπέρασμα, ότι  δεν υπάρχει η διάθεση να αναληφθούν  ευθύνες και πως το Υπουργείο την ίδια στιγμή που «νίπτει τας χείρας του» προχωράει στην υπογραφή εκ νέου σύμβασης με την εταιρία ΜΑΡΙΝΑ.Α.Ε, ενώ το ίδιο το υπουργείο απάντα πως αυτοδικαίως η εταιρεία είχε κριθεί έκπτωτη. 
Τέλος, σημείωσε πως ναι μεν είναι ανάγκη να προχωρήσει το έργο, όμως , την ίδια στιγμή οι μέχρι τώρα χειρισμοί ενισχύουν τις αμφιβολίες της τοπικής κοινωνίας ότι δεν προοιωνίζεται μια θετική έκβαση. Τόνισε πως η διαφάνεια είναι το σημείο αφετηρίας για έναν ουσιαστικό διάλογο , όπως επίσης και η διαφύλαξη και η υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος. Συμφωνήθηκε νέα συνάντηση, όπου το ζήτημα θα συζητηθεί διεξοδικότερα και θα εξεταστούν όλα τα μέχρι τώρα στοιχεία, καθώς η νέα διοίκηση έχει μόλις ενάμισι μήνα που έχει αναλάβει τα καθήκοντά της.
Το γραφείο τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου