Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

κ. Φούχτελ στην πατρίδα σας αυτά! Η Ελλάδα και η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν είναι προτεκτοράτο!



Δεν πρόλαβαν να αναλάβουν καθήκοντα οι νέες Δημοτικές και Περιφερειακές αρχές στην πατρίδα μας και ο γερμανός τοποτηρητής κ. Φούχτελ – μέσω της «Ελληνογερμανικής Συνέλευσης» απέστειλε ερωτηματολόγιο για την «απογραφή» των χαρακτηριστικών των υποδομών των Ελληνικών ΟΤΑ, προκειμένου να έχει μια πλήρη εικόνα για τα γεωμορφολογικά, πληθυσμιακά, κοινωνικά και οικονομικά τους χαρακτηριστικά, τις υποδομές, την πολιτιστική δραστηριότητα και βεβαίως τα απορρίμματα των Δήμων.
Ο απροκάλυπτος και ιταμός τρόπος με τον οποίο η Γερμανία και ο κ. Φούχτελ παρεμβαίνει και ειδικότερα το ενδιαφέρον του για την διαχείριση των απορριμμάτων παρουσιάζει νέους και επικερδείς χώρους για τα γερμανικά συμφέροντα στον χώρο της Τ.Α.
Το κρίσιμο ερώτημα που προκύπτει είναι πότε και με ποιον τρόπο η κυβέρνηση και το Υπουργείο Εσωτερικών εκχώρησε αυτή την αρμοδιότητα; Πώς θα αντιδράσουν οι δήθεν ανεξάρτητοι και υπέρμαχοι της ακομμάτιστης Αυτοδιοίκησης Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες; Θέλουμε προς τούτο να πούμε ότι υπάρχουν και όρια στον απόλυτο εξευτελισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ. Φούχτελ!
Ελπίζουμε ότι ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου να υπερασπισθεί με κάθε τρόπο τον δημοτικό και δημόσιο χαρακτήρα των υποδομών και υπηρεσιών που διαθέτει και προσφέρει προς τους πολίτες. Εκτός εάν ο καπνός από το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά σήματα εκπέμπει… Εμείς πάντως κ. Φούχτελ δεν πουλάμε…    


Π. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Επικεφαλής Συνδυασμού
«Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»
Δημ. Σύμβουλος
Ι.Π. Μεσολογγίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου