Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Ενημερωτική ημερίδα για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στη Δυτική Ελλάδα με την παρουσία του Υπουργού ΠΕΚΑ Ι. Μανιάτη

Ενημερωτική ημερίδα για την έρευνα και την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στην ευρύτερη περιοχή, διοργανώνει την ερχόμενη εβδομάδα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, κατά την οποία θα παραστεί ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ιωάννης Μανιάτης.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 10.30 π.μ., στην ισόγεια αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου - Τμήμα Δυτικής Ελλάδας (Τριών Ναυάρχων 40, Πάτρα).
«Η αξιοποίηση των υδρογονανθράκων στο Κατάκολο και στον πατραϊκό Κόλπο, για εμάς ως Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι μια ευκαιρία που μπορεί να αποτελέσει μια ισχυρή αναπτυξιακή πολιτική που θα φέρει πλούτο και θα δημιουργήσει πολλές νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή μας. Θα επαναπροσδιορίζει τη θέση της Περιφέρειας στον ενεργειακό χάρτη της χώρας, θα της προσδώσει ιδιαίτερη γεωπολιτική σημασία και θα διαμορφώσει νέες προοπτικές. Όλα αυτά βέβαια με βασικές προϋποθέσεις τη διατήρηση του περιβαλλοντικού αποθέματος της Περιφέρειάς μας και τον σεβασμός προς τις λοιπές οικονομικές δραστηριότητες» υπογραμμίζει ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, καλώντας τους φορείς και τους ενδιαφερόμενους να παραστούν στην ημερίδα.
Μεταξύ άλλων, έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, βουλευτές, Δήμαρχοι και Περιφερειακοί Σύμβουλοι και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων, εκπρόσωποι των παραρτημάτων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, των Οικονομικών Επιμελητηρίων, των Επαγγελματοβιοτεχνικών Επιμελητηρίων, η ΟΙΚΙΠΑ, το Πανεπιστήμιο Πατρών και το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου