Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Δελτίο τύπου Νίκης Φούντας Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας ΔΗΜ.ΑΡ.



Νίκη Φούντα
Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ΔΗΜ.ΑΡ.
10.10.2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αν οι στόχοι της νέας διοίκησης του Λιμενικού Ταμείου είναι "η προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος, η νομιμότητα και η διαφάνεια" τότε είμαστε σίγουρα στην ίδια πλευρά


Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να απαντήσουμε στην ανακοίνωση του Λιμενικού Ταμείου Αιτωλ/νίας, που δυστυχώς δεν ασχολείται με την ουσία του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί στο παραλιακό μέτωπο της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου - Αιτωλικού, αλλά με τυπικές διατυπώσεις και διεργασίες. Η ανακοίνωση αυτή δεν έχει ίχνος αυτοκριτικής για την κατάσταση που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή δικαιοδοσίας του, αλλά επιλέγει να αναφέρεται σε «ενοχλήσεις» για εκφράσεις που χρησιμοποιήσαμε αναφορικά με επίσημα καταγεγραμμένα γεγονότα!

Παρ’ ολ’ αυτά, επειδή πράγματι αποζητούμε και διεκδικούμε την άριστη συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο, επιλέγουμε να προβούμε σε ορισμένες διευκρινίσεις:
  • Η δημοσιοποίηση μίας συνάντησης δεν αποτελεί συμβατική μας υποχρέωση. Πρώτιστο μέλημά μας είναι η σοβαρότητα της τοποθέτησής μας όσον αφορά στα προβλήματα και η απόδοση ευθυνών, με μοναδικό κίνητρο την νομιμότητα. Και προς αυτήν την κατεύθυνση κινούμαστε από την πρώτη στιγμή.
Εκκρεμούν και άλλες ανάλογες δρομολογημένες θεσμικές συναντήσεις (με τον Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Διδασκάλου) και εφόσον προκύψουν στοιχεία που μπορούν να δημοσιοποιηθούν, τα οποία δεν θέτουν σε κίνδυνο την πορεία των ερευνών, τότε και μόνο τότε θα προβούμε σε ανακοινώσεις.
  • Ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, έχω ήδη δεσμευθεί πως θα παραδώσω τα στοιχεία που έχω στη διάθεσή μου στην αρμόδια Εισαγγελία, ώστε να γίνει η απαραίτητη έρευνα και να αναδειχθούν οι όποιες ευθύνες. Ήδη έχω παραδώσει τα έγγραφα αυτά, επίσημα, στα τέσσερα(4) αρμόδια Υπουργεία. Ταυτόχρονα μέριμνά μας είναι να αποδοθούν και οι πολιτικές ευθύνες όπου υπάρχουν, εξ’ ου και θεσμικές συνεχείς συναντήσεις.
  • Πράγματι, στις συναντήσεις που έχουν προηγηθεί, θα μπορούσε να είχε κληθεί και η διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου.  Όταν πραγματοποιήθηκαν όμως αυτές οι πιο «ανοιχτές» συναντήσεις, αυτές που δεν αφορούσαν δηλαδή μόνο στα Υπουργεία, δεν είχε οριστεί  η σημερινή  διοίκηση. Ωστόσο, ο πολιτικός προϊστάμενός τους, ήτοι το Υπουργείο Ναυτιλίας, και ήταν παρόν και καθ’ όλα ενήμερο για όλα όσα διεμείφθησαν.
  • Εμμένουμε στο ακέραιο σε όλες τις καταγγελίες στις οποίες και προβήκαμε, οι οποίες προέκυψαν από πολύμηνη έρευνα. Εναπόκειται πια στην δικαιοσύνη να κάνει το χρέος της σε επίπεδο νομιμότητας και των Υπουργείων να διορθώσουν λάθη και παραλείψεις, που θίγουν το δημόσιο και το κοινωνικό συμφέρον.

Μας προκαλεί εντύπωση η «αγωνία» του Λιμενικού Ταμείου να υπάρξουν τόσο νωρίς στην πορεία των ερευνών «επίσημες ανακοινώσεις». Εμείς πιστεύουμε πως «καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται». Δεν βάλλουμε, προφανώς, εναντίον οποιουδήποτε φορέα. Τουναντίον, παλεύουμε για τα ίδια αυτονόητα: ευημερία – ανάπτυξη – νομιμότητα.

Αν οι στόχοι της νέας διοίκησης συμπίπτουν με αυτά, τότε σίγουρα μαχόμαστε από το ίδιο μετερίζι.

Για τα υπόλοιπα και ειδικά για όσα έγιναν στο παρελθόν, θα αποφανθεί η δικαιοσύνη.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι το Λιμενικό Ταμείο θα είναι ευπρόσδεκτο σε επόμενη συνάντηση φορέων (και όχι Υπουργείων) για το θέμα, η οποία και θα γίνει άμεσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου