Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Συνάντηση Βαρεμένου με το Σωματείο Ελευθέρων Αλιέων Αιτωλικού

Γιώργος Βαρεμένος
Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας
ΣΥΡΙΖΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

9 Μαρτίου 2015                                           

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος, είχε συνάντηση με το Σωματείο Ελευθέρων Αλιέων Αιτωλικού, οι εκπρόσωποι του οποίου τον ενημέρωσαν για τα σημεία διαφωνίας τους με τις ρυθμίσεις του υπό συζήτηση Προεδρικού Διατάγματος για την αλιεία. Ο βουλευτής υποσχέθηκε ότι θα μεταφέρει τις απόψεις τους και θα συζητήσει το θέμα με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, που είναι και ο αρμόδιος γι’ αυτό.
Οι εκπρόσωποι των αλιέων ενημέρωσαν, επίσης, τον Γιώργο Βαρεμένο για τα προβλήματα που εντοπίζουν στη διαδικασία ενοικίασης των ιχθυοτροφείων στην περιοχή, καθώς, όπως υποστήριξαν, καταστρατηγούνται οι προβλέψεις του σχετικού νόμου. Ο βουλευτής επικοινώνησε με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολο Κατσιφάρα, ο οποίος υποσχέθηκε να εξετάσει το θέμα και ζήτησε από τον βουλευτή να το συζητήσει επίσης με την αντιπεριφερειάρχη που προϊσταται των αρμόδιων υπηρεσιών.
Ο Γιώργος Βαρεμένος επικοινώνησε, τέλος, με τον αναπληρωτή υπουργό  Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου, με τον οποίο συζήτησε το πρόβλημα των μικρών αυθαίρετων κατασκευών σε απομακρυσμένες περιοχές που έχουν χαρακτηρισθεί ως δασικές, των υπέρογκων προστίμων που έχουν επιβληθεί γι’ αυτές, καθώς και την ανάγκη να ρυθμιστούν οι συσσωρευμένες οφειλές με τρόπο που να διευκολύνει και την εισπραξιμότητά τους. Ο υπουργός ενημέρωσε τον βουλευτή ότι έχει ζητήσει τη σχετική αρμοδιότητα προκειμένου να προβεί σε ολοκληρωμένη ρύθμιση του προβλήματος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου