Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Διαβούλευση για τις Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας – Σε Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016
Δελτίο Τύπου

Ευρεία διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς και τους πολίτες θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη στις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σχετικά με τις παρεμβάσεις που σχεδιάζονται για τις Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις, μέσω του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020.
Συγκεκριμένα, η πρώτη εκδήλωση Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις προσκλήσεις που υπογράφει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, η πρώτη εκδήλωση όπου θα παρουσιαστεί η Μελέτη για την Εφαρμογή Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (ΟΧΕ) του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτική Ελλάδα 2014-2020, στην ευρύτερη περιοχή της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου, θα γίνει την Τρίτη 1 Μαρτίου και ώρα 11 το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, στο Μεσολόγγι.
Η δεύτερη εκδήλωση στην οποία θα παρουσιαστεί η Μελέτη για την Εφαρμογή Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (ΟΧΕ) του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτική Ελλάδα 2014-2020, στον άξονα Κατάκολο – Αρχαία Ολυμπία, θα γίνει την Τετάρτη 2 Μαρτίου και ώρα 11 το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, στον Πύργο.
«Σχεδιάζουμε, υλοποιούμε και συνεχίζουμε να διεκδικούμε. Για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η ολοκληρωμένη χωρική επένδυση στον άξονα Κατάκολο – Πύργος – Αρχαία Ολυμπία είναι εκείνο το εργαλείο που μπορεί να συσπειρώσει τους Δήμους, την Περιφέρεια, ερευνητικούς φορείς και κοινωνία πολιτών για την υλοποίηση ενός πολυθεματικού και πολυτομεακού αναπτυξιακού σχεδίου έτσι ώστε να διαμορφωθεί εκείνη η κρίσιμη μάζα παρεμβάσεων που θα επιφέρει βιώσιμα αποτελέσματα στη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην εντοπισμένη και χωρικά προσδιορισμένη περιοχή αναφοράς. Όσον αφορά τη Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου, η συγκεκριμένη ολοκληρωμένη χωρική επένδυση στην ευρύτερη περιοχή αποτελεί το χρήσιμο εργαλείο που θα ενώσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τους πολίτες ώστε να υλοποιηθεί επιτέλους ένα πολύπλευρο σχέδιο που θα προσφέρει ανάπτυξη στην περιοχή» επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας συμπληρώνοντας πως «είμαστε εδώ, για να συζητήσουμε όλοι μαζί μια νέα, καινοτόμο προσπάθεια, για να σχεδιαστεί, να συνδυαστεί και να συντεθεί για πρώτη φορά ο πολιτισμός, η αρχαιολογία, ο τουρισμός-κρουαζιέρας, το φυσικό περιβάλλον, η οικολογία και η αγροτική παραγωγή, προκειμένου ταυτόχρονα να υπάρχει συμβίωση της ανθρώπινης κοινωνίας με το φυσικό περιβάλλον και παραγωγή πλούτου και θέσεων εργασίας».
Κάνοντας κάλεσμα προς όλους τους φορείς και τους πολίτες και η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά δήλωσε πως «οι Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις έχουν μια κοινή αναπτυξιακή στόχευση και αποτελούν μία σημαντική ευκαιρία για την Αιτωλοακαρνανία, ιδίως για το σημείο ενδιαφέροντος Μεσολόγγι – Αιτωλικό. Σκοπός μας είναι να βελτιωθεί η τοπική οικονομία, η καθημερινή ζωή των κατοίκων αλλά και να προστατευθεί και διατηρηθεί το φυσικό περιβάλλον».
Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος επεσήμανε πως «διεκδικούμε να διαμορφώσουμε μια πρόταση που θα δίνει τη δυνατότητα  αυτός εδώ ο τόπος της Αρχαίας Ολυμπίας, του Πύργου και της ευρύτερης περιοχής αναφοράς, να παύσει επιτέλους να αντιμετωπίζει αποσπασματικά και μεμονωμένα τα μεγάλα πλεονεκτήματα που του χάρισε η φύση και η ιστορία. Η Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση την οποία προωθούμε στον άξονα Κατάκολο – Πύργος – Αρχαία Ολυμπία αποτελεί για πρώτη φορά, μια ολιστικού χαρακτήρα προσέγγιση με επίκεντρο τα ιδιαίτερα αναπτυξιακά στοιχεία της περιοχής,  τον παγκόσμιο Πολιτισμό, τον Τουρισμό, τη μοναδική αγροτική παραγωγή και το ιδιαίτερο κάλλος της Φύσης». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου