Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ι. Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ


Προς: Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Σκανδαλίδη
           Βουλευτές Νομού Αιτωλοακαρνανίας
           Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας
           Δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου

Με έκπληξή μας πληροφορηθήκαμε ότι το ΚΕΠΠΥΕΛ Μεσολογγίου, υπηρεσία που υπάγεται στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στα πλαίσια της μείωσης δαπανών και ύστερα από εντολή του Υπουργείου για τη μεταστέγασή του σε δημόσιο χώρο, μετακινείται στον Καπνικό Σταθμό Αγρινίου με το πρόσχημα ότι δεν υπάρχει κατάλληλος ελεύθερος δημόσιος χώρος στο Μεσολόγγι και μάλιστα διατάσσεται και η αλλαγή έδρας της υπηρεσίας που με νόμο έχει οριστεί το Μεσολόγγι, που είναι και η πρωτεύουσα του νομού.
Επειδή όλα τα παραπάνω οδηγούν στη συστηματική απαξίωση της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και πρωτεύουσας του νομού και στην απογύμνωσή της από κάθε δημόσια υπηρεσία, οφείλουμε να καταγγείλουμε τις παραπάνω ενέργειες και να ζητήσουμε την άμεση ανάκληση της απόφασης του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης. Καταγγέλλουμε τις μεθοδεύσεις των υπηρεσιακών παραγόντων οι οποίοι ψευδώς και χωρίς να διερευνήσουν επαρκώς την ύπαρξη κατάλληλου χώρου διαβεβαιώνουν το Υπουργείο ότι δεν υφίσταται κατάλληλος χώρος για τη μεταστέγασή του. Δεν ενημέρωσαν ούτε Περιφερειάρχη, ούτε Δήμαρχο, ούτε κανέναν άλλο θεσμικό εκπρόσωπο που έχει σχέση με δημόσια κτίρια και αυθαίρετα μόνοι τους εισηγήθηκαν τα παραπάνω.
Επί τούτου, σας ενημερώνουμε ότι τέτοιοι χώροι κατάλληλοι όχι μόνο για τη μεταστέγαση της παραπάνω υπηρεσίας αλλά και άλλων υπηρεσιών υπάρχουν αρκετοί και συγκεκριμένα:

1.      Το ΚΕΓΕ, όπου συστεγάζεται και η ΔΗΜΗΤΡΑ με μία υπάλληλο.
2.      200 τ.μ. του πρώην Οργανισμού Καπνού που έχει κρατήσει για δική του χρήση το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης (υπάρχει σχετική απόφαση και έγκριση πίστωσης για τη διαμόρφωση του χώρου, όταν έγινε η παραχώρηση του υπολοίπου στο Δήμο).
3.      Εάν απευθύνονταν στο Δήμαρχο όχι μόνο θα έβρισκε κατάλληλο χώρο για τη μεταστέγασή του, αλλά και θα αναλάμβανε τη δαπάνη για τυχόν διαμόρφωσή του.
4.      Σας ενημερώνουμε ότι η Ένωση Μεσολογγίου, ύστερα από συνεννόηση με τον Πρόεδρό της, κ. Ζωγράφο Παναγιώτη αναλαμβάνει τη δαπάνη για διαμόρφωση κατάλληλου χώρου στον πρώην Οργανισμό Καπνού Μεσολογγίου.

Ύστερα από τα παραπάνω αποδεικνύονται περίτρανα οι καταβαλλόμενες από εξωθεσμικά κέντρα προσπάθειες, μέσω υπηρεσιακών παραγόντων, για απαξίωση και εξαφάνιση της πόλης του Μεσολογγίου, πρωτεύουσας του νομού.
Καλούμε τους βουλευτές του Νομού, τον Περιφερειάρχη, το Δήμαρχο και κάθε παράγοντα που μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του, να κινητοποιηθούν προκειμένου να ανακληθεί και να εξαφανιστεί η ανιστόρητη αυτή και ίσως παράνομη απόφαση του Γενικού Γραμματέα και να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες υπηρεσιακών παραγόντων για την αποσιώπηση και την παραπλάνηση του Υπουργείου.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Ι.Π Μεσολογγίου και το Ινστιτούτο Καταναλωτή (ΙΝΚΑ), διοργανώνουν ημερίδα-συνάντηση με θέμα:

 ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ

Η συνάντηση θα διεξαχθεί στο Eργατικό Κέντρο Μεσολογγίου την Τετάρτη 11 Μαΐου και ώρα 7:00 μμ.

Ιδιαίτερα θα εξετασθεί η περίπτωση της καταχρηστικής χρέωσης εκ μέρους των Τραπεζών για έξοδα φακέλου σε πάσης φύσεως δάνεια, που έχουν αυτές συνάψει με επιχειρήσεις και ιδιώτες. Δεδομένου ότι τα Ελληνικά Δικαστήρια αποφάσισαν ότι οι παραπάνω χρεώσεις είναι παράνομες, ειδικός σκοπός της συνάντησης είναι η εκκίνηση των διαδικασιών εκείνων, για να επιστραφούν τα παραπάνω καταχρηστικώς καταβεβλημένα έξοδα.

Οι οργανωτές καλούν τους επιχειρηματίες-δανειολήπτες να παρακολουθήσουν την συνάντηση στην οποία θα συμμετέχουν ειδικοί νομικοί σύμβουλοι και να κρατούν μαζί τους όλα τα απαραίτητα έγγραφα προκειμένου να λάβουν την κατάλληλη πληροφόρηση και να λύσουν άμεσα το πρόβλημα τους. 





                                                            Για το Δ.Σ.                                

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ                                       ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου