Τρίτη 3 Μαΐου 2011

ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ι. Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ


ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Ι. Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ


………………………..…ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1912…………………………..
Γραφεία: ΣΤΟΥΡΝΑΡΗ 5                                                                   τηλ.26310-25564
2ος όροφος                                                                            
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ τ. κ. 30200                                                 
Αρ. Πρωτ.: 1319                                                                  ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ  03/05/2011
                                                                                        
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη Δευτέρα, 02/05/11, ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Ι.Π. Μεσολογγίου πραγματοποίησε συνάντηση με τη βουλευτή κ. Σοφία Γιαννακά στα γραφεία του Συλλόγου, προκειμένου να συζητηθούν αναπτυξιακά θέματα της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Μεσολογγίου.
Αρχικά, το Δ.Σ., ζήτησε από τη βουλευτή τη βοήθειά της προκειμένου να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Υπουργό Θαλάσσιων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, κ. Γιάννη Διαμαντίδη, με σκοπό την επίλυση του πάγιου αιτήματος του Συλλόγου για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Μεσολογγίου με τα Ιόνια Νησιά.
Δεύτερο θέμα συζήτησης ήταν ο χαρακτηρισμός της ΒΙ.ΠΕ (Βιομηχανικής Περιοχής) που βρίσκεται στην περιοχή Μεσόκαμπος Μεσολογγίου, ως Βιοτεχνικό Πάρκο. Ο Πρόεδρος  επισήμανε την ανάγκη δημιουργίας της απαραίτητης υποδομής ώστε να πραγματοποιηθεί το αίτημά του αυτό.
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη Λιμνοθάλασσα η οποία όντας φυσικός πλούτος του Μεσολογγίου, θα μπορούσε να αποτελεί πηγή ανάπτυξης για την πόλη αυτή. Η Διοίκηση του Συλλόγου πρότεινε να περάσει η διαχείριση της Λιμνοθάλασσας στο Δήμο Μεσολογγίου. Ακόμα, ζήτησε τη μεσολάβηση της κ. Γιαννακά ώστε να επισκεφθεί η Επίτροπος Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κ. Μαρία Δαμανάκη, το Μεσολόγγι για να της παρατεθούν προτάσεις για την αξιοποίηση της Λιμνοθάλασσας.
Το Προεδρείο πρότεινε ακόμα, τη δημιουργία και λειτουργία αρχαιολογικού μουσείου, πάγιου αιτήματος της πόλεως, μιας και εκτός της νεοελληνικής ιστορίας του Μεσολογγίου στο διευρυμένο Δήμο υφίστανται 4 αρχαίες πόλεις.
Τέλος, συζητήθηκε το πρόβλημα ρευστότητας της αγοράς τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο και πως αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί. Από τη μεριά του Συλλόγου, κατατέθηκε υπόμνημα το οποίο εκτός από στατιστικά στοιχεία περιέχει συγκεκριμένες προτάσεις ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ                                       ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου