Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΣ ΠΟΛΕΩΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜ. ΣΧΕΣΕΩΝ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ


ΘΕΜΑ: ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ (ΕΕΤΗΔΕ)

Κύριοι
Ο δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου έχει γίνει μέχρι σήμερα αποδέκτης έντονων διαμαρτυριών από συμπατριώτες μας, οι οποίοι αδυνατούν να πληρώσουν το ειδικό τέλος επί των ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ), μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ που εκδίδει η υπηρεσία σας.

Επειδή εξακολουθώ να πιστεύω ότι η ΔΕΗ παραμένει ένας δημόσιος οργανισμός κοινωφελούς χαρακτήρα, δια της παρούσης επιστολής μου θα ήθελα να σας παρακαλέσω να μην προβείτε στη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος προς τους συμπολίτες μας που δε θα πληρώσουν αυτό το νέο έκτακτο φόρο, από τη στιγμή που θα έχετε εισπράξει το οφειλόμενο προς την υπηρεσία σας ποσό.

Ακόμη θα ήθελα να σας προτρέψω να περιμένετε τόσο την απόφαση του ΣτΕ (2/12/2011), όσον αφορά στις προσφυγές που έχουν κατατεθεί κατά του ειδικού τέλους, όσο και μια πιθανή νομοθετική ρύθμιση που τυχόν προκύψει μετά την πίεση που ήδη ασκούν - διά των εκλεγμένων τους οργάνων - οι ΟΤΑ προς την κυβέρνηση.

Σας ενημερώνω δε πως ο δήμος μας θα λάβει μέτρα ενεργητικής συμπαράστασης προς τους κατοίκους που αδυνατούν να πληρώσουν το συγκεκριμένο ειδικό τέλος, στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη θετική σας στάση και επαφίεμαι στην κοινωνική σας ευαισθησία.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΕΡΑΣ ΠΟΛΕΩΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Α. ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ – ΑΠΟΦΑΣΗ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, εγκρίνει το παρακάτω ψήφισμα - απόφαση για το τέλος ακινήτου μέσω της ΔΕΗ:

«O Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου συναισθάνεται βαθύτατα τις σοβαρές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σήμερα οι κάτοικοι της πόλης μας, καλούμενοι να καταβάλλουν ποσά δυσβάστακτα πλέον για κάθε οικογενειακό εισόδημα, με τη μορφή του ειδικού τέλους στη ΔΕΗ.
Στην κρίσιμη αυτή οικονομική συγκυρία, ο Δήμος μας θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια αρωγής των κατοίκων της πόλης, όπως μέχρι σήμερα έχει πράξει (μηδενική αύξηση δημοτικών τελών, κοινωνικό παντοπωλείο, λειτουργία παιδικών σταθμών δίχως δίδακτρα κ.α.), στοχεύοντας στη δημιουργία κοινωνικής “ομπρέλας προστασίας’’, με σκοπό τη συσπείρωση και την αλληλεγγύη όλων στις δύσκολες αυτές ώρες.

Για το σκοπό αυτό οι πολίτες που επιλέγουν, με δική τους ευθύνη παρά τον Ν. 4021/11, να μην πληρώσουν το ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών μέσω λογαριασμών της ΔΕΗ, καθώς και όσοι δε δύνανται για αποδεδειγμένα αντικειμενικούς λόγους ανωτέρας βίας να καταβάλλουν το σχετικό τέλος μπορούν να προσκομίσουν στη συγκεκριμένη υπηρεσία του Δήμου:
α) φωτοτυπία του λογαριασμού.
β) το σχετικό αποδεικτικό πληρωμής των λοιπών ποσών πλην του ειδικού τέλους, προκειμένου να το γνωστοποιήσουμε με ομαδικό εξώδικο στη ΔΕΗ, παρέχοντας ταυτοχρόνως οποιαδήποτε νομική συνδρομή.»

Παράλληλα ο Δήμος θα καταβάλει κάθε προσπάθεια στα πλαίσια των δυνατοτήτων του προκειμένου κανένα σπίτι μη μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Η συγκέντρωση των παραπάνω δικαιολογητικών θα γίνεται σε γραφείο που έχει διαμορφωθεί και στελεχωθεί στη Διεύθυνση Πρόνοιας του δήμου (ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 1), το οποίο θα λειτουργεί απο αύριο 11/11/2011, κάθε μέρα, στις εργασιμες ώρες.

Εκ του Δήμου
Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου