Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

δήλωση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Γιώργου Βαρεμένου

Με αφορμή την επίθεση συντεταγμένης ομάδας της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής τοπικό βουλευτή της, σε λαϊκές αγορές του Μεσολογγίου και της Γαβαλούς, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ Γιώργος Βαρεμένος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Με πρόσχημα την αποκατάσταση της νομιμότητας, τα τάγματα εφόδου υποκαθιστούν όλο και συχνότερα τις υπηρεσίες του κράτους και επιβάλλουν τον δικό τους νόμο. Ασκούν μαζική φυσική βία στα κάθε φορά θύματά τους και απειλούν τα επόμενα. Αναλαμβάνουν πλέον, χωρίς αναστολές, επίσημα, την ευθύνη της παράνομης δράσης τους, ένα μικρό δείγμα της οποίας είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει και το Μεσολόγγι, το περασμένο Σάββατο.  

Ο εγκληματικός σκληρός πυρήνας της Χρυσής Αυγής δεν κάνει τη δουλειά που «αρνείται να κάνει το ανίκανο και διεφθαρμένο κράτος», όπως δημαγωγικά υποστηρίζει. Ούτε εκμεταλλεύεται, απλώς, τα υπαρκτά προβλήματα επιβολής της νομιμότητας σε πολλούς τομείς της δημόσιας ζωής. Διαπράττει αλλεπάλληλα μικρά πραξικοπήματα. Καταλαμβάνει κατά τόπους και για συγκεκριμένο χρόνο την εξουσία, ασκεί βία με φυλετικά και πολιτικά κριτήρια, κηρύσσει τον πόλεμο στο κράτος δικαίου, απειλεί άμεσα τη δημοκρατία.

Ο λαός, οι πολίτες, στο σύνολό τους, πρέπει να συνειδητοποιήσουν τον κίνδυνο που αντιπροσωπεύουν οι δυνάμεις της νεοναζιστικής βίας και να αποκρούσουν την αντιδημοκρατική τους προπαγάνδα, όταν μάλιστα εκπορεύεται από ανθρώπους του κοινού ποινικού δικαίου που έχουν περιβληθεί τη «νομιμότητα του πολιτικού». Δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις, δημοτικές αρχές και συνδικαλιστικές οργανώσεις, ακαδημαϊκή κοινότητα και πνευματικός κόσμος, πρωτοβουλίες και συλλογικότητες των πολιτών, οφείλουμε να αντιδράσουμε όλοι. Τώρα! Όλοι όσοι επιμένουμε στις ιδέες και τις αρχές της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της αλληλεγγύης. Όλοι όσοι απορρίπτουμε τη μισαλλοδοξία, το φυλετικό μίσος, τη βία, τη βαρβαρότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου