Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Κοινό δελτίο τύπου του Ν.Μουρκούση και του Ι.Αναγνωστόπουλου

·        «ΟΡΑΜΑ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ»
·        «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ»
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Ι.Π. Μεσολογγίου 7/11/12
      Στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με θέμα την οικονομική κατάσταση του Δήμου μας, οι δημοτικοί συνδυασμοί του Ιωάννη Αναγνωστόπουλου  και του Νίκου Μουρκούση, αποχώρησαν πριν την έναρξη της συζήτησης από την διαδικασία, εις ένδειξη διαμαρτυρίας. 
   Συγκεκριμένα, οι δύο επικεφαλής είχαν ζητήσει στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και είχε δεσμευτεί ο Δήμαρχος γι’αυτό, να υπάρξει γραπτή εισήγηση από την πλευρά του προς τις παρατάξεις, για τις διεκδικήσεις και τον τρόπο επίτευξής τους, ώστε να ανακάμψει οικονομικά ο Δήμος.
   Δυστυχώς, τέτοια εισήγηση δεν υπήρξε μέχρι και την έναρξη της συνεδρίασης, ενώ είχε ετοιμασθεί μια επικοινωνιακή προεκλογική φιέστα με την παρουσία τηλεοπτικών συνεργείων, ανάλογη με εκείνη που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Αθήνα.
   Όσον αφορά τις διεκδικήσεις του Δήμου για παραχώρηση αλιπέδων και πόρων από την κεντρική εξουσία, όλες οι δημοτικές αρχές των τελευταίων δεκαετιών διεκδίκησαν και συνδιαμόρφωσαν το πλαίσιο, χωρίς να επιτύχουν σημαντικές παραχωρήσεις, με ευθύνη της κεντρικής εξουσίας. Επίσης, δεν χρειάζονταν ειδική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και μάλιστα δύο χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων της δημοτικής αρχής για να ξεκινήσει διεκδικητικός αγώνας.
    Αφού η δυσμενής οικονομική κατάσταση του Δήμου είναι δεδομένη, λόγω της περικοπής της κρατικής επιχορήγησης , ο δήμαρχος συνεχίζει να διατηρεί, σχεδόν άνευ αντικειμένου, τρεις ειδικούς συνεργάτες, με συνολικό κόστος  δημοτικής θητείας  περίπου 400 χιλιάδες ευρώ. Αποδεικνύεται ότι η συνολική οικονομική διαχείριση του Δήμου είναι αναποτελεσματική, σπάταλη και μεροληπτική.
   Στόχος της μεθόδευσης του δημάρχου είναι η ένταξη του Δήμου μας στο πρόγραμμα εξυγίανσης των ΟΤΑ που έχει εκπονήσει η Τρόϊκα, δηλαδή ένα μνημόνιο οικονομικής εξάρτησης και εξαθλίωσης των συνδημοτών μας, που θα φέρει απολύσεις δημοτικών υπαλλήλων, νέους δημοτικούς φόρους και ξεπούλημα δημοτικής περιουσίας. Οι όποιες καθυστερημένες κορώνες περί αγώνα και απεργιών, γίνονται απλά για να ξεφύγει από τη γενική κατακραυγή για την μέχρι τώρα αποτυχημένη θητεία του.
   Είμαστε υπέρ των διεκδικήσεων του Δήμου, για παραχώρηση δημόσιας περιουσίας και πλουτοπαραγωγικών πηγών,  αλλά με συνέπεια λόγων και έργων και συναίνεση μέσα από πλατύ δημόσιο ειλικρινή διάλογο και όχι με δεκάλεπτες τοποθετήσεις στο δημοτικό συμβούλιο.

          Νίκος  Μουρκούσης                    Ιωάννης Αναγνωστόπουλος
                     Ιατρός                                                    Ιατρός                                                              
      Επικεφαλής Συνδυασμού                  Επικεφαλής Συνδυασμού
      «Το μέλλον είναι τώρα»                        «Όραμα-Δημιουργία»                              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου