Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Oι σκέψεις των μετόχων της Μαρίνας Μεσολογγίου για την γενική συνέλευση


Έναν ανεξάρτητο μάνατζερ για την ανάληψη της διαχείρισης της μαρίνας, προτείνει ο ένας εκ των μεγαλομετόχων Jo Mennen, προκειμένου να μην υπάρχουν μελανά σημεία στην εταιρία, ώστε να συνεχίσει τη λειτουργία της και την ολοκλήρωση της επένδυσης.
Μιλώντας στην ΑΙΧΜΗ ο κ. Mennen κατέθεσε την δική του άποψη για τους λόγους που οδήγησαν την εταιρία σ΄ αυτό το σημείο, υπογραμμίζοντας ότι αυτό οφείλεται στην τυφλή εμπιστοσύνη που είχε ο ίδιος στο συνεταίρο του. Τονίζει μάλιστα ότι ο κ. Αγγελόπουλος έκανε κατάχρηση του πληρεξουσίου που του είχε παραχωρήσει και έπαιρνε αποφάσεις ερήμην του. Δικαιολογεί απόλυτα το γεγονός ότι η εταιρία δεν ανταποκρίθηκε στις συμβατικές της υποχρεώσεις, τονίζοντας ότι αυτό οφειλόταν στο ότι το κράτος δεν είχε ανταποκριθεί στις δικές του υποχρεώσεις απέναντι στην εταιρία που ήταν η νέα χωροθέτηση. Ταυτόχρονα κατηγορεί τον κ. Αγγελόπουλο ότι η συμπεριφορά του ήταν άσχημη απέναντι στους πελάτες, οι οποίοι εκφράζουν πολλά παράπονα για κακή παροχή υπηρεσιών. Πέρα όμως από όλα αυτά, που είναι γνωστά πλέον στην τοπική κοινωνία, ο κ. Mennen, κάνει λόγο για ένα επιχειρηματικό σχέδιο, το οποίο θέλει να υλοποιήσει στο Μεσολόγγι και περιλαμβάνει μια μαρίνα 5 αστέρων που να είναι ελκυστική για τον επισκέπτη, ο οποίος είναι προαπαιτούμενο ότι θα τυγχάνει της καλύτερης μεταχείρισης και αντιμετώπισης και όχι εκείνης της προσβλητικής που χρησιμοποιούσε ο κ. Αγγελόπουλος, απέναντι στους πελάτες. Εκτός από την ολοκλήρωση του έργου της μαρίνας ο κ. Mennen σχεδιάζει την δημιουργία ενός γηπέδου γκολφ, και ενός ξενοδοχείου που θα κατασκευαστεί με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της πελάδας και θα περιλαμβάνει εγκαταστάσεις spa και ιαματικής λουτροθεραπείας. Μάλιστα όπως υπογράμμισε και στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΑΙΧΜΗ αν δεν είχαν συμβεί όλα αυτά με την εταιρία, είχε ήδη συμφωνήσει με τον επενδυτή για μια ξενοδοχειακή επιχείρηση και ήταν έτοιμοι να επισκεφθούν μαζί το Μεσολόγγι για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες. Στο σημείο που έχουν φθάσει τα πράγματα με τη μαρίνα, αυτό που έχει σημασία για τον κ Μennen είναι η ύπαρξη ενός τριμελούς διοικητικού συμβούλιου για να τηρείται η νομιμότητα, η υιοθέτηση της πρότασης του Λιμενικού Ταμείου για τον έλεγχο των οικονομικών και η πρόσληψη ενός μάνατζερ που να γνωρίζει το αντικείμενο και να μπορεί να κάνει σωστή διαχείριση παροχής υπηρεσιών και προσέλκυσης πελατών. Αυτό αποτελεί και τη μοναδική λύση για τον Ολλανδό επιχειρηματία, ο οποίος έχει μια μεγάλη επιχειρηματική δραστηριότητα σε Ευρώπη και Αμερική στον κατασκευαστικό τομέα. Όπως λέει ο ίδιος οι εταιρίες στις οποίες συμμετέχει αγοράζουν κτίρια ή χώρους και τα μετατρέπουν σε επιχειρήσεις βρίσκοντας μάλιστα και τους επενδυτές. Έχει κατασκευάσει μαρίνες σε αρκετές χώρες της Ευρώπης αλλά η μοναδική στην οποία συμμετέχει στη λειτουργία είναι αυτή του Μεσολογγίου. Απαντώντας στην απορία μας γιατί επέλεξε τη συγκεκριμένη μας είπε ότι το Μεσολόγγι είναι μια περιοχή που του αρέσει ιδιαίτερα και διέκρινε μεγάλες δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης εκφράζοντας την επιθυμία να κάνει και άλλες επενδύσεις.
Η πρόταση της πλευράς Αγγελόπουλου
Από την πλευρά του ο κ. Αγγελόπουλος, δια του πληρεξουσίου δικηγόρου του Γιάννη Ατσαλάκη, δηλώνει ότι δεν είχε καμιά αντίρρηση να γίνει ο οικονομικός έλεγχος από το λογιστή που πρότεινε ο κ. Mennen, ο οποίος όμως τελικά δεν έδωσε τέτοια εντολή. Αύριο πρόκειται να πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση των μετόχων, στην οποία πρέπει να βρεθεί λύση, προκειμένου να προχωρήσουν οι καθημερινές συναλλαγές της επιχείρησης, οι οποίες έχουν μείνει πολύ πίσω. Ήδη υπάρχει ειδοποίηση από τη ΔΕΥΑΜ για διακοπή της υδροδότησης, πράγμα που αν συμβεί, θα έχει επιπτώσεις σε ολόκληρο το έργο και οι επιχειρηματίες της καφετέριας ή του σουπερ μάρκετ θα έχουν δικαίωμα να εγείρουν οικονομικές αξιώσεις. Επίσης αυτή τη στιγμή με το προσωρινό διοικητικό συμβούλιο δεν μπορεί να δοθεί εντολή για τον ελλιμενισμό σκαφών και ότι έχει σχέση γενικά με την κίνηση τους. Η πρόταση που προτίθεται να καταθέσει ο κ. Αγγελόπουλος λέει ότι πρέπει να αναλάβει ρυθμιστικό ρόλο το Λιμενικό Ταμείο στο τριμελές διοικητικό συμβούλιο, τουλάχιστον προσωρινά, μέχρι να τροποποιηθεί το καταστατικό και να οριστεί πενταμελές. Ουσιαστικά προτείνει να αναλάβει την προεδρία το Λ.Τ. και οι συναλλαγές να γίνονται με τη σύμφωνη γνώμη και των δυο άλλων μετόχων. Σε ότι αφορά το πενταμελές, η πρόταση της πλευράς Αγγελόπουλου προβλέπει τη συμμετοχή εκπροσώπων και τριών μετόχων, καθώς και τη συμμετοχή εκπροσώπων δυο άλλων θεσμικών φορέων, όπως είναι ο δήμος και ο επιχειρηματικός κόσμος της περιοχής. Με αυτό τον τρόπο, κατά την άποψή του, θα πάψουν να υπάρχουν υποψίες μεταξύ των δυο βασικών μετόχων, οι οποίοι έχασαν την εμπιστοσύνη ο ένας προς τον άλλον, και η εταιρία θα προχωρήσει την επένδυση διότι πρόκειται για μια κερδοφόρα επιχείρηση και πρέπει να βρει το βηματισμό της.
πηγή : aixmi-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου