Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Γ. Βαρεμένος : Η Πολιτεία αγνοεί την Ναύπακτο

Αγνοώντας επιδεικτικά το αίτημα του Δήμου Ναυπακτίας να αξιοποιήσει το κτήριο της πρώην Δ.Ο.Υ. Ναυπάκτου για τη στέγαση των υπηρεσιών του, το υπουργείο Οικονομικών, μέσω της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου, παραχώρησε ήδη το κτήριο στα υπουργεία Δημόσιας Τάξης και Ναυτιλίας προκειμένου να στεγαστούν εκεί το Αστυνομικό Τμήμα, το Τμήμα Τροχαίας και ο Λιμενικός Σταθμός της πόλης.
Αυτό προκύπτει από την απάντηση του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα στην ερώτηση που είχαν καταθέσει οι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος και Μαρία Τριανταφύλλου, στην οποία τόνιζαν ότι η προτεινόμενη από τον Δήμο λύση είναι η πιο ορθολογική και συμφέρουσα, καθώς η δημοτική αρχή ήταν πρόθυμη να αναλάβει τη χρήση του κτηρίου με οποιαδήποτε έννομη σχέση (πώληση, εκμίσθωση, χρηματοδοτική μίσθωση, κλπ), συμμετέχοντας σε κάθε σχετική πλειοδοτική διαδικασία.
Αντιθέτως, η παραχώρηση του κτηρίου στην Ελληνική Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα θα παρατείνει τη δυσλειτουργία των υπηρεσιών και την οικονομική επιβάρυνση του Δήμου, που μισθώνει σήμερα κτήρια, συχνά ακατάλληλα, σε διάφορα σημεία της Ναυπάκτου. Θα δημιουργήσει, επιπλέον, πρόσθετα προβλήματα στη λειτουργικότητα της πόλης, προσελκύοντας μεγάλο αριθμό πολιτών και οχημάτων στο κέντρο. Και η λειτουργία της πόλης, είναι κατ’ εξοχήν αντικείμενο αρμοδιότητας του Δήμου και όχι του υπουργείου Οικονομικών και της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου