Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Σε λύση οδεύει η μεταφορά των μαθητών με ταξί – Συναντήσεις του Περιφερειάρχη στην Αθήνα για τα λεωφορεία

Σύσκεψη για το μείζον ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών που ταλανίζει την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και έχει δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στις οικογένειες και τους ίδιους τους μαθητές, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στα γραφεία της Περιφέρειας υπό τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα, με την παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλου, του Διευθυντή Οικονομικού Ηλία Κρηνίδη, του Γενικού Διευθυντή Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών Δημήτρη Καραβίδα και την Νομική Υπηρεσία, καθώς και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες της Π.Δ.Ε.
Μετά το σχετικό έγγραφο που απεστάλη χθες αργά το μεσημέρι από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, η Περιφέρεια προχωρά άμεσα στην πληρωμή των συμβάσεων ταξί όλων των δικαιούχων και παράλληλα ξεκινά τη διαδικασία για την υπογραφή της παράτασης των συμβάσεων με τους ιδιοκτήτες ταξί.
Επιπλέον, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα δόθηκε η εντολή να ενισχυθεί η Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας από υπάλληλο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την υποβοήθηση του έργου της, ενώ όσον αφορά τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφέρειας, δόθηκε εντολή να λειτουργήσουν καθ’ όλο το Σαββατοκύριακο ώστε να ολοκληρωθούν όσο το δυνατόν πιο σύντομα οι διαδικασίες για την παράταση των συμβάσεων μεταφοράς των μαθητών.
Σε ό,τι αφορά το Δήμο Καλαβρύτων, δόθηκε εντολή να ολοκληρωθούν άμεσα οι διαδικασίες για την παράταση της σύμβασης και να υποβληθεί ο φάκελος στο Ελεγκτικό Συνέδριο για την απόκτηση της σχετικής έγκρισης. Ο φάκελος αυτός θα παραδοθεί στο Ελεγκτικό από εκπρόσωπο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας προκειμένου να μην υπάρξει καμία περαιτέρω καθυστέρηση.
Αναφορικά με τις συμβάσεις με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ, αύριο Παρασκευή αναμένεται ραντεβού του Περιφερειάρχη Α. Κατσιφάρα με τους συναρμόδιους Υπουργούς προκειμένου σύντομα να επιλυθεί και αυτό το ζήτημα.
Σημειώνεται πως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι η μόνη Περιφέρεια που έχει σε εξέλιξη διαγωνισμό για την τρέχουσα σχολική χρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου