Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Εγκρίθηκαν 1.148 θέσεις εργασίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μέσω του ΟΑΕΔ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013
Δελτίο Τύπου
Εγκρίθηκαν 1.148 θέσεις εργασίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μέσω του ΟΑΕΔ

1.148 θέσεις εργασίας εγκρίθηκαν για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από τα συναρμόδια Υπουργεία, στο πλαίσιο προκήρυξης που ξεκίνησε από σήμερα από τον ΟΑΕΔ για το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας 2013.
Την ένταξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος στο Σχέδιο «Προώθησης Απασχόλησης σε οικογένειες χωρίς εργαζόμενα μέλη μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα» και σε νέους άνεργους, είχε ζητήσει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, τον προηγούμενο Απρίλιο, σε επίσκεψή του στον ΟΑΕΔ και το Υπουργείο Εργασίας, όταν σχεδιαζόταν το πρόγραμμα και στο οποίο αρχικά δεν συμπεριλαμβάνονταν οι Περιφέρειες.
Στη συνέχεια, η Περιφέρεια κατήρτισε δράσεις συγκεκριμένες που απαντούν στους στρατηγικούς της στόχους, σύμφωνα με το τριετές σχέδιό της και ειδικότερα ανασυγκρότηση αγροτικού τομέα, ανάπτυξη – επιχειρηματικότητα και κοινωνική αλληλεγγύη.
Ειδικότερα, τα προγράμματα που κατέθεσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αφορούν την προώθηση καινοτόμων επιχειρηματικών σχεδίων, Επιχειρηματικές Θερμοκοιτίδες, καταγραφή τοπικών προϊόντων, Επικαιροποίηση Ψηφιακών Μητρώων, Έλεγχος ζωοανθρωπονόσων , Βιολογικές – Εναλλακτικές καλλιέργειες, Προγράμματα Πρόληψης για εθισμό στο διαδίκτυο, σίτιση παιδιών στο σχολείο, κάπνισμα αλκοόλ και οδήγηση, καθώς και εμβολιασμού νηπίων.
Οι ειδικότητες που θα απασχοληθούν για την υλοποίηση και εφαρμογή των προγραμμάτων είναι ΠΕ Οικονομολόγων, ΔΕ-ΤΕ-ΠΕ Πληροφορικής, ΔΕ –ΤΕ- ΠΕ Διοικητικού, ΠΕ Γενικής Ιατρικής, ΠΕ Γεωπόνων, ΠΕ Κτηνιάτρων, ΤΕ και ΠΕ Κοινωνικών Λειτουργών – Κοινωνιολόγων, ΠΕ Ψυχολόγων, ΤΕ Νοσηλευτών, ΤΕ Εποπτών Υγείας και Βρεφοκόμων.
Οι αιτήσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ, καθώς και η επιλογή των απασχολουμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου