Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

«Καινοτομία για την επιχειρηματικότητα στη Δυτική Ελλάδα»

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013
Δελτίο Τύπου
«Καινοτομία για την επιχειρηματικότητα στη Δυτική Ελλάδα»

Η Καινοτομία και η Επιχειρηματικότητα αποτελούν για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δύο σημαντικά στοιχεία για την υιοθέτηση ενός αναπτυξιακού μοντέλου που θα συνδράμει στην ενίσχυση της τοπικής, αλλά και εθνικής οικονομίας.
Η Επιχειρηματικότητα θα πρέπει να διαθέτει ως βασικά συστατικά, την Καινοτομία και την Εξωστρέφεια προκειμένου να είναι ανταγωνιστική και έτσι να συμβάλλει στην ανάπτυξη της κοινωνίας.
Στο πλαίσιο αυτό, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πληροφόρησης Europe Direct Patras, στο πλαίσιο του Forum Ανάπτυξης 2013 διοργανώνουν αύριο Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 12:00 με 14:00 στο ξενοδοχείο Astir Patras (Αγίου Ανδρέου 16, Πάτρα), Ημερίδα με θέμα «Καινοτομία για την Επιχειρηματικότητα στη Δυτική Ελλάδα».
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι:
Γιώργος Παν. Αγγελόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας
Πλάτωνας Μαρλαφέκας, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας
Παναγιώτης Α. Τσιχριτζής, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας
Κωνσταντίνος Νικολούτσος, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας
Γιώργος Κεπενός, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος.
Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας, θα παρουσιαστούν καλές πρακτικές μεταφοράς καινοτομίας στην παραγωγική διαδικασία, με παραδείγματα από αντίστοιχες επιχειρήσεις, μία από κάθε Περιφερειακή Ενότητα της Δυτικής Ελλάδας και πως αυτές έχουν συμβάλλει στην εξαγωγική διείσδυση της κάθε επιχείρησης.
Παράλληλα, θα γίνει προσπάθεια σύνδεσης της επιχειρηματικότητας με τους φορείς που συμβάλλουν ενεργά στην ανάπτυξη και εξωστρέφεια των επιχειρήσεων μέσω καινοτόμων ιδεών και πρακτικών.
Έμφαση δίνεται σε επιχειρήσεις στον τομέα των τροφίμων και του πρωτογενή τομέα, οι οποίες κατόρθωσαν μέσω της εφαρμογής της καινοτομίας, να διακριθούν και να βραβευθούν.
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας φροντίζει να αναδεικνύει με κάθε τρόπο τέτοιου είδους πρακτικές, που οδηγούν και σε σημαντικές επιτυχίες, επειδή θέλει να μεταφέρει δύο βασικά μηνύματα, τα οποία και αποτελούν και κύριο στόχο της:
- Η Δυτική Ελλάδα καινοτομεί…
- Καινοτομία για την Επιχειρηματικότητα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου