Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Επίσκεψη στα υπό κατασκευή σχολικά συγκροτήματα του Δημάρχου Π.Κατσούλη



Επίσκεψη στα υπό κατασκευή  σχολικά συγκροτήματα του 2ου Γυμνασίου Μεσολογγίου, του 2ου Λυκείου Μεσολογγίου και του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Γουριάς του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Έργων Κοταντάκη Δημήτρη και τον  Αρχιτέκτονα – Μελετητή Τριχόπουλο Ηλία.
Τα σχολικά συγκροτήματα τα οποία χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ 2007-2013, προχωρούν με γοργούς ρυθμούς σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα. Το σχολικό συγκρότημα Γουριάς θα δεχθεί τους μαθητές το Πάσχα του 2014 επιλύοντας το επί σειρά ετών πρόβλημα σχολικής στέγης του Δημοτικού σχολείου και του νηπιαγωγείου της περιοχής τα οποία μέχρι και σήμερα στεγάζονται σε προκατασκευασμένες αίθουσες. Το 2ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου θα είναι έτοιμο προς χρήση τον Σεπτέμβριο του 2014 ενω το 2ο Λύκειο θα παραδοθεί τον Σεπτέμβριο του 2015.

    Πρόκειται για νέα σύγχρονα διδακτήρια συνολικού προϋπολογισμού  12.680.000 €, τα οποία θα διαθέτουν σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια πληροφορικής, κοινωνικούς χώρους (βιβλιοθήκη, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, ιατρείο), βοηθητικούς χώρους, χώρους άθλησης και χώρους διοίκησης.
 
    Κατά την επίσκεψη ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης δήλωσε: “Έχουμε αρκετούς λόγους για να νιώθουμε περήφανοι βλέποντας την κατασκευή των σχολείων. Με τα έργα αυτα επιλύουμε ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της τοπικής κοινωνίας, παρέχοντας χώρους για τη σωστή εκπαίδευση των παιδιών μας σε σύγχρονα και λειτουργικά κτίρια, που θα ανταποκρίνονται πλήρως στους στόχους τους καλύπτοντας τόσο τις τωρινές όσο και τις μελλοντικές ανάγκες τους. Νιώθουμε επίσης περήφανοι που οι μελέτες πραγματοποιήθηκαν  αποκλειστικά από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, χωρίς να στοιχίσουν ούτε ένα ευρώ. Τέλος νιώθουμε περήφανοι που στη διάρκεια της τρίχρονης θητείας μας, ο δήμος είναι στην πρώτη θέση με 6 νέα υπό κατασκευή σχολικά συγκροτήματα στη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας άλλα σε ολόκληρη σχεδόν  την ελληνική επικράτεια.“

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου