Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Εξωραϊσμός 3ου Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων κ’ Κηδεμόνων

Να αλλάξουν την όψη του σχολείου τους αποφάσισαν τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 3ου Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου, απευθύνοντας κάλεσμα σε γονείς και μαθητές, προκειμένου να το κάνουν πράξη.
Πολλοί ήταν οι γονείς που ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρόσκληση του συλλόγου για τον εξωραϊσμό του σχολείου και επιστρατεύοντας την καλή τους διάθεση ανέλαβαν δράση το πρωί της Κυριακής 24 Μαΐου.
Ο γονείς άφησαν για λίγο τις δουλειές τους και προσέφεραν εθελοντική εργασία, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο το έμπρακτο ενδιαφέρον τους για τα παιδιά τους και το σχολείο, στους χώρους του οποίου περνούν ένα μεγάλο κομμάτι της καθημερινότητάς τους. Μαθητές και γονείς ένωσαν τις δυνάμεις τους, ενώ ο ενθουσιασμός τους αυξανόταν όσο έβλεπαν τα απτά αποτελέσματα της εργασίας τους και τη μεταμόρφωση του σχολείου. Οι κερκίδες βάφτηκαν, τα δέντρα ασβεστώθηκαν και τα ξερά χόρτα και τα σκουπίδια περιμετρικά του σχολείου απομακρύνθηκαν.
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων οφείλει ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στη διεύθυνση του σχολείου αλλά και σε όλους όσοι συνετέλεσαν στην υλοποίηση αυτού του έργου. Δράσεις σαν και αυτή έχουν πέρα από καθαρά πρακτική ωφέλεια και μια άλλη, σημαντικότερη πλευρά, την παιδαγωγική, λειτουργώντας παραδειγματικά στο σύνολο των μαθητών και συντελώντας καθοριστικά στη διαμόρφωση υπεύθυνων και κοινωνικά ευαισθητοποιημένων πολιτών.

                                                   Για το ΔΣ
                                                
                     Ο Πρόεδρος                                                                      Ο Γ.Γραμματέας

                  Νικόλαος Ρόβας                                                                Βασίλειος Σπυρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου