Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Μαρίνα Μεσολογγίου , επεισοδίων συνέχεια ....(τύφλα νά' χει ο Φώσκολος)

Πηγή : Καθημερινή Εφημερίδα Αιτωλοακαρνανίας "συμπολιτεία"


ΜΑΡΙΝΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Υψηλό επενδυτικό ρίσκο 
η καταβολή 500.000 ευρώ,
δηλώνει ο Ολλανδός μέτοχος και αφήνει έκθετο το Ν. Καραπάνο, λόγω πιθανού…Grexit!!!



Με τα πρόστιµα του ΣΔΟΕ να κρέμονται επάνω από το «κεφάλι» της Μαρίνας Μεσολογγίου και τα χρονικά όρια για την ολοκλήρωση του έργου να στενεύουν όλο και περισσότερο έγινε χθές η νέα  γενική συνέλευση για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας.
Χωρίς 500.000 ευρώ και χωρίς συμβολαιογραφικό έγγραφο όπως αποφασίσθηκε στην προηγούμενη Γενική Συνέλευση ο Ν. Καραπάνος ψήφισε  J. Mennen.
Θυμίζουμε ότι ο  πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείο, Δήμαρχος, Νίκος Καραπάνος στην προηγούμενη Γ.Σ. είχε ζητήσει από τους δύο μεγαλομετόχους (Mennen και Γ. Αγγελόπουλο που κατέχουν το 95% των μετοχών της εταιρείας) εγγυήσεις για την ολοκλήρωση του έργου. Συγκεκριμένα ο κ. Καραπάνος είχε πει ότι θα στηρίξει αυτόν που θα καταβάλλει άμεσα σε πρώτη φάση 500.000. Αυτή τη πρόταση του Δημάρχου δέχθηκε ο Ολλανδός Μέτοχος, ο οποίος μάλιστα είχε δηλώσει ότι θα επενδύσει και 3 εκατ. ευρώ μετά την καταβολή του εν λόγω ποσού.
Στη νέα λοιπόν Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε χθες ο Ολλανδός μέτοχος, στη τοποθέτησή του μεταξύ των άλλων είπε ότι λόγω ίσως ενός επερχόμενου Grexit δεν μπορεί να καταβάλλει αυτές τις 500.000 ευρώ, αλλά δίνει επενδυτικό σχέδιο για την ολοκλήρωση του έργου… Το νέο λοιπόν επιχειρηματικό σχέδιο που κατέθεσε ο Ολλανδός μέτοχος έγινε δεκτό από το Δήμαρχο Μεσολογγίου, αθετώντας τη θέση του στη προηγούμενη Γ.Σ.
Όσον αφορά τώρα το νέο Δ.Σ., μετά τις προτάσεις που «έπεσαν» στο τραπέζι, αυτό τελικά συγκροτείται ως εξής: πρόεδρος του Δ.Σ. είναι ο δήμαρχος και πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Νίκος Καραπάνος, αντιπρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος ο J. Mennen και μέλος ο δικηγόρος Λεωνίδας Βλάχος. 
Τέλος, μετά και από αυτή την εξέλιξη το ερώτημα πλέον που τίθεται είναι το κατά πόσο ο J. Mennen θα φανεί συνεπής στις υποχρεώσεις που ανέλαβε, αλλά και τι θα κάνει ο Νίκος Καραπάνος (που έχει πλέον και την ευθύνη της Διοίκησης), στην περίπτωση που ο Ολλανδός μέτοχος δεν ανταποκριθεί, ίσως και λόγω ενός επερχόμενου grexit, όπως είπε στη συνεδρίαση της Γ.Σ.  Και τότε η ευθύνη θα βαρύνει εξ΄ ολοκλήρου το Δήμαρχο και πρόεδρο πλέον, γιατί η Μαρίνα Μεσολογγίου μπορεί και πρέπει να αποτελέσει έργο πνοής και ανάπτυξης για το Μεσολόγγι.
Θυμίζουμε ότι ο Ολλανδός μεγαλομέτοχος κ. Mennen το 2012 είχε υποσχεθεί καταθέτοντας τότε άλλο επιχειρηματικό σχέδιο, ότι θα επενδύσει 42.000.000 ευρώ και το Λιμενικό Ταμείο του είχε δώσει τη Διοίκηση της εταιρείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου