Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Στο μαθητή της Τρίτης Τάξης του Λυκείου


του Κωνσταντίνου Κατσαρού




Φτάσαμε στο τέλος μιας δύσκολης χρονιάς, από όλες τις απόψεις.
Δύσκολη για εσένα, αφού η τελευταία τάξη ήθελε περισσότερο διάβασμα από τις άλλες, και μάλιστα και πιο εντατικό.
Δύσκολη για τους γονείς σου, αφού κι εσύ τους έβλεπες να μοχθούν να σου προσφέρουν το ζειν, να σε στηρίξουν στις αποφάσεις σου και γενικά …«να μη σου λείψει τίποτε», πράγμα πολύ δύσκολο ειδικά στις μέρες μας…
Δύσκολη και για τους καθηγητές σου, που καλούνται να σου προσφέρουν το ευ ζειν, αφού τα τελευταία χρόνια αγωνίζονται για μια καλύτερη Παιδεία με λιγότερα όπλα…
Σε αυτές τις συνθήκες, κλήθηκες εσύ να αντεπεξέλθεις και να δείξεις τον καλό σου εαυτό ως μαθητής, να δώσεις την τελευταία σου μάχη ως μαθητής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Να ξέρεις όμως ότι ο πόλεμος συνεχίζεται και τίποτε δεν κρίνεται σε μια μάχη. Αυτό θα το δεις και αργότερα, όπως το είδαμε όλοι μας.
Η επιτυχία στη ζωή δεν συνδυάζεται οπωσδήποτε με την επιτυχία στις όποιες εξετάσεις δίνουμε κατά τη διάρκειά της.
Ανάλογα και με την προετοιμασία που έκανες, μπορεί όλα να σου φαίνονται εύκολα ή βουνό! Δεν καλείσαι όμως να αποδείξεις τίποτε σε κανέναν! Καλείσαι να βάλεις τα δυνατά σου και να κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς!
Ορισμένοι από εμάς ίσως σε πικράναμε με τη συμπεριφορά μας. Προφανώς, έστω και στιγμιαία, γινόμαστε κι εμείς οι καθηγητές «εργαζόμενοι» και όχι «λειτουργοί» και «παιδαγωγοί», όπως επιβάλλει το έργο μας. Αυτά όμως συμβαίνουν λόγω του άγχους της καθημερινότητας και δεν αποτελούν έτσι κι αλλιώς τον κανόνα και γι αυτό ζητάμε την κατανόησή σου…
Είναι όμως γεγονός ότι στην αγνή ψυχή σου θα μείνουν χαραγμένες ανεξίτηλα οι καλές μαθητικές σου στιγμές και θα τις θυμάσαι για πάντα! Και χαιρόμαστε που σε πολλές από αυτές είχαμε πάρει κι εμείς μέρος!
Όλοι μας θα είμαστε πάντα δίπλα σου, να σε στηρίζουμε και να σε συμβουλεύουμε. Άλλωστε σε νοιώθουμε και ως δικό μας παιδί!
Εκ μέρους των καθηγητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εύχομαι, παιδί μου, κάθε επιτυχία στις εξετάσεις σου αλλά και ευόδωση των στόχων που έχεις βάλει στη ζωή σου! Ο Θεός μαζί σου!

Κατσαρός Κωνσταντίνος
Πρόεδρος Α’ ΕΛΜΕ
Αιτωλοακαρνανίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου