Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2016

Τοποθέτηση Γ.Βαρεμένου σχετικά με το πρόβλημα της κατάσχεσης των επιδοτήσεων αγροτών


Γιώργος Βαρεμένος
Β’ Αντιπρόεδρος της Βουλής
Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, ΣΥΡΙΖΑ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

19 Ιανουαρίου 2016                                           

Το πρόβλημα της κατάσχεσης των επιδοτήσεων αγροτών έναντι οφειλών τους προς το Δημόσιο έθεσε ο β’ αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος στην επικοινωνία που είχε διαδοχικά με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη.
Ο Γιώργος Βαρεμένος περιέγραψε τις εξαιρετικά δυσμενείς επιπτώσεις που έχει η πρακτική αυτή στη δυνατότητα αρκετών αγροτών να συντηρήσουν το νοικοκυριό τους και να συνεχίσουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα, και ζήτησε, τουλάχιστον, να ορισθούν και να ληφθούν υπόψη εισοδηματικά κριτήρια αποκλείοντας την κατάσχεση του συνολικού ποσού της επιδότησης.
Και οι δύο υπουργοί αναγνώρισαν το πρόβλημα και επισήμαναν την ανάγκη να αντιμετωπισθεί το ταχύτερο δυνατόν. Πηγές του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δήλωναν αργότερα ότι το πρώτο βήμα για τη ρύθμισή του ανήκει στο υπουργείο Οικονομικών και ότι επίκειται η σχετική απόφαση.  
«Σε κάθε περίπτωση», δήλωσε ο Γιώργος Βαρεμένος, «αυτό που προέχει δεν είναι το ποιος θα αναλάβει την πρωτοβουλία, αλλά το πώς θα επιληφθεί αμέσως η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα αυτό. Θα παρακολουθώ την εξέλιξή του και ελπίζω ότι δεν θα χρειαστεί να επανέλθω», κατέληξε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου