Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Γνωρίζετε τούς Ελληνες, κ.Πρωθυπουργέ;

31/10/2010 από gkakarel
Ως φαίνεται δεν τούς γνωρίζετε, ειδάλλως δεν θα προσπαθούσατε να τούς εκφοβίσετε με την απειλή εκλογών, αν δεν ψηφιστούν για δήμαρχοι οι ‘εκλεκτοί’ σας.
Ξέρετε, ο Λαός μας είναι φιλότιμος, αλλά και ξεροκέφαλος. Μπορεί να δέχεται τα πάντα, αρκεί να μην τού απειλήσει κανείς το αυτεξούσιο τής γνώμης του. Δηλαδή την ελευθερία του. Γι’ αυτό και έστελνε στην εξορία ή στον θάνατο, όσους ηγέτες του θεωρούσε ότι παραήσαν δυνατοί, επικίνδυνοι, ψεύτες ή γιατί απλά έτσι γούσταρε. Ακόμη και ήρωες πολέμου.Στούς θεούς του, έδινε την τσίκνα και κρατούσε τα κοψίδια. Και επειδή –από ένα σημείο και μετά, τόν είχαν σκοτίσει με τούς περιορισμούς και με την λύσσα τους να είναι κυρίαρχοι , φρόντισε άμεσα να τούς αλλάξει, όταν βρέθηκε νέος Θεός που να μην μπορεί εξ ορισμού να κάνει κακό και να ‘ορκίζεται’ στην απόλυτη και πλήρη ελευθερία τού Προσώπου καθ’ ενός μας, αλλά και τής ίδιας τής τοπικής εκκλησίας. Και όχι μόνο αυτά αλλά φρόντισε οι αποφάσεις τών Οικουμενικών Συνόδων να είναι έγκυρες μόνο εφ’ όσον επικροτούνται από το λαϊκό στοιχείο.
Δεν έδινε δεκάρα για συσχετισμούς δυνάμεων. Ούτε στον Μαραθώνα, ούτε το ’21, ούτε το ’40. Και κυρίως δεν νοιαζόταν για την νίκη ή ήττα. Το ξεπροβόδισμα τών γιών μας, το ’40 με την ευχή «στο καλό και με τήν νίκη» δεν είχε το νόημα μιάς φτηνής ψευδαίσθησης ή παρηγοριάς, αλλά νίκης κατά τού θανάτου. Την δεκάρα του, ο φαντάρος την κρατούσε για τον βαρκάρη.
Σας βλέπω να κουνάτε το κεφάλι σας, συγκαταβατικά, σιωπηλά θυμίζοντας τις εκλογές εν μέσω Μικρασιατικής εκστρατείας. Σαφώς ο Λαός μπορεί να παρασύρεται από πολιτικάντιδες πολιτικούς που τού λένε ψέμματα και τον παρασύρουν (σας θυμίζει μήπως κάτι; ) όμως γι’ αυτό φταίνε πρώτα και πάνω από όλους αυτοί που τόπαιζαν ηγέτες. Ο λαός επέζησε, αυτοί όμως όχι.
Ηγέτης για τους Ελληνες, δεν είναι κάποια αυθεντία. Γι’ αυτό θεωρούμε ως ίσους τον Αγαμέμνονα και τον Θερσίτη. Ηγέτης για μάς είναι αυτός που έχει το πρωτεύθυνον και όχι οι ευρωλιγούρικες αηδίες  ‘πρώτος μεταξύ ίσων’. Είναι αυτός που πορεύεται εθελόθυτος υπερ τού λαού του. Και όταν μιλάει για μπιστόλι στο τραπέζι, ο λαός περιμένει να το χρησιμοποιήσει κι όχι, αφού κάνει τόν καμπόσο, να κιοτεύει. Ηγέτης είναι αυτός που μιλά ντόμπρα στον λαό του. Αυτός που τόν ανυψώνει.
Εσείς όχι μόνο δεν του μιλήσατε ντόμπρα, αλλά αντίθετα βγήκατε στην γύρα και τόν κατηγορούσατε, όπου γής, ως περίπου διεφθαρμένο, περίπου ανίκανο. Ωσάν εσείς –τόσα χρόνια πολτικός, υπουργός, αρχηγός κόμματος να ήσαστε τελείως ανεύθυνος άρχων. Αυτό όμως είναι Υβρις κ. Παπανδρέου. Δείξτε μας ένα κείμενό σας -στην πολυετή πολιτική σας ζωή μέχρι να καταλάβετε την πρωθυπουργία, που να επισημαίνετε, έστω ένα, στραβό τού Λαού.Και καπάκι ο Αντιπρόεδρός σας, διακηρύσσει ότι μαζί (με τον κόσμο) τα φάγατε όλοι σας. Και το δεχεστε αφού δεν τον απολύσατε πάραυτα.
Ο λαός αυτός κ. Πρωθυπουργέ, επέζησε πολλών καταστροφών, δουλείας, κατάκτησης, λιμών και λοιμών. Η γή του (αυτή που άκριτα υποθηκεύσατε με το Μνημόνιο) από τα πανάρχαια χρόνια δεν έφτανε για να τον θρέψει. Ποτέ όμως δεν γόγγυσε ούτε τόπαιξε αποικιοκράτης, όπως όλοι αυτοί που εσείς θαυμάζετε και θέλετε να τούς μοιάσετε.
Ο λαός αυτός επέζησε χιλιάδων ‘αναντικατάστατων‘ ηγετών του (από τους οποίους είναι γεμάτα τα νεκροταφεία). Θα επιβιώσει και τών ..εκλογών σας, αλλά και μετά από εσάς. Εσείς όμως θα επιβιώσετε τού λαού σας, δηλαδή τής αμείλικτης αριστοφάνειας σάτυρας, που κι’ αυτή είναι δική του εφεύρεση;
Δημοσιεύθηκε στον Πατρινό Τύπο τής 1/11/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου