Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Λάβαμε και δημοσιεύουμε..

Εκ του Γραφείου Τύπου του Νίκου Γ. Μουρκούση
Α) ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
“Το μέλλον του τόπου μας δεν μπορεί να περιμένει. Οι προκλήσεις του νέου δήμου είναι μπροστά μας, πρέπει να τις αντιμετωπίσουμε ενωμένοι, με συνείδηση και κυρίως αγάπη για τον τόπο μας. Έναν τόπο που τον ζούμε καθημερινά, βιώνουμε τα προβλήματά του, θέλουμε και μπορούμε να δώσουμε λύσεις”. Σε αυτό το μήκος κύματος ο υποψήφιος δήμαρχος Μεσολογγίου-Αιτωλικού-Οινιαδών Νίκος Γ. Μουρκούσης πραγματοποίησε την τρέχουσα εβδομάδα ομιλίες σε Κατοχή (Δευτέρα 1/11), Νεοχώρι (Τρίτη 2/11) και Αιτωλικό (Τετάρτη 3/11) ολοκληρώνοντας την προεκλογική του πορεία στις περιοχές του νέου δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, Αιτωλικού και Οινιαδών. Ο Νίκος Μουρκούσης απευθύνθηκε στους πολίτες καταθέτοντας τα πρόγραμμά του για κάθε μια περιοχή ξεχωριστά. Προγράμματα που είναι ρεαλιστικά, με αντικειμενική και άμεση εφαρμογή που εστιάζουν στις παραλείψεις που μέχρι σήμερα ταλαιπωρούν την καθημερινή ζωή των πολιτών αλλά και τις δυνατότητες που μπορούν να αξιοποιήσουν συγκριτικά πλεονεκτήματα και να δώσουν δυναμική.
Κατοχή
Την Δευτέρα 1 Νοεμβρίου μιλώντας στους πολίτες της Κατοχής ο υποψήφιος δήμαρχος έκανε λόγο για “ουσιαστική συνένωση των τοπικών κοινωνιών”, τονίζοντας παράλληλα πως ο δήμος θα είναι δίπλα στον κάθε δημότη. Αναφερόμενος στα τοπικά ζητήματα ο Νίκος Μουρκούσης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της λειτουργίας σφαγείων, την τακτική συντήρηση του οδικού δικτύου που συνδέει την Κατοχή με το Νεοχώρι, το Αιτωλικό και το Μεσολόγγι, την εσωτερική οδοποιία, την λειτουργία του τοπικού ΤΟΕΒ και του βιολογικού καθαρισμού. Παράλληλα δε, αναφέρθηκε και σε άλλα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής όπως ο Αχελώος, ο αρχαιολογικός χώρος και η εύφορη πεδιάδα των Οινιαδών.
Νεοχώρι
Από το Νεοχώρι την Τρίτη 2/11 ο Ν. Μουρκούσης χαρακτήρισε τον “Καλλικράτη” ως “ορόσημο” που μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες. Επαναλαμβάνοντας την θέση του για διαφάνεια αλλά και πλήρη συμμετοχή των πολιτών στα δημοτικά δρώμενα χαρακτήρισε την περιοχή ως “μοναδική” λόγω της ευφορίας της, η οποία όμως απαιτεί συντονισμό δράσεων και πρωτοβουλιών προκειμένου οι αγρότες αν επιστρέψουν και πάλι στα χωράφια τους. Αναδιάρθρωση καλλιεργειών, ένταξη σε πρόγραμμα απονιτροποίησης, στήριξη της κτηνοτροφίας, εσωτερικό οδικό δίκτυο αλλά και έργα επισκεψιμότητας της περιοχής ήταν ορισμένα από τα σημεία της ομιλίας του υποψηφίου δημάρχου, ο οποίος παράλληλα εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του στην εκτροπή του Αχελώου.
Αιτωλικό
Την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου από το Αιτωλικό, ο Νίκος Μουρκούσης κάλεσε τους πολίτες ν' απαντήσουν δυναμικά μέσα από τις κάλπες κάνοντας την πραγματική αλλαγή που έχει ανάγκη η περιοχή. Όπως επεσήμανε η περιοχή του Αιτωλικού η οποία μέχρι σήμερα παρέμεινε στο περιθώριο θα πρέπει να εκμεταλλευτεί την φυσική ομορφιά και ιδιαιτερότητά του. Στο πλαίσιο αυτό – όπως είπε – στόχος είναι η προσέλκυση τουριστικού αλλά και επενδυτικού ενδιαφέροντος, σύμφωνα πάντα με το χαρακτήρα της περιοχής. Ο ανεκτίμητος “θησαυρός” της λιμνοθάλασσας άλλωστε μπορεί να το εγγυηθεί, αρκεί να υπάρξει ο κατάλληλος συντονισμός και φυσικά σεβασμός στο περιβάλλον. Η υδροδότηση, η στεγαστική αποκατάσταση των αθίγγανων, η στήριξη του αθλητισμού αλλά και του πολιτισμού μέσω που μέχρι στιγμής πλήρως αναξιοποίητου “Μουσείου χαρακτικής Βάσω Κατράκη”, η έμπρακτη στήριξη του Κέντρου Υγείας, αποτελούν προτεραιότητες για την νέα δημοτική αρχή τόνισε ο Νίκος Μουρκούσης, ευχαριστώντας θερμά όλους και όλες για την εγκάρδια υποδοχή.
Ι.Π. Μεσολογγίου 5/10/10
Β) ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
“Στην πορεία μας είστε όλοι εσείς απαραίτητοι συνοδοιπόροι στην χάραξη μιας κοινής στρατηγικής με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. Ας κάνουμε μια νέα έξοδο από το σημερινό τέλμα και την απογοήτευση. Με τις δικές μας δυνάμεις, ενωμένοι μπορούμε και θα πετύχουμε”. Έτσι ο Νίκος Μουρκούσης το βράδυ της Πέμπτης 4 Νοεμβρίου μιλώντας από την κεντρική πλατεία του Μεσολογγίου, έδωσε το στίγμα και την φιλοσοφία διοίκησης του νέου διευρυμένου δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου – Αιτωλικού και Οινιαδών. Μπροστά σε ένα ενθουσιώδες και πολυπληθές ακροατήριο αναφέρθηκε στους κεντρικούς άξονες του προγράμματός του, εστιάζοντας στην πρωτεύουσα του νομού Αιτωλοακαρνανίας, συμπεριλαμβάνοντας ωστόσο στην ομιλία του ισότιμα όλες τις περιοχές που από 1-1-2011 θα αποτελούν το νέο δήμο. Ένα δήμο που όπως είπε δεν έχει τα σωστά όρια, τα οποία θα πρέπει να διεκδικηθούν τουλάχιστον για τις περιοχές του Γαλατά και του Περιθωρίου.
Ο υποψήφιος δήμαρχος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ισόρροπη ανάπτυξη των τοπικών διαμερισμάτων, με ενέργειες και αποφάσεις που θα προάγουν την “αποκέντρωση”, την άμεση επικοινωνία αλλά και την κατάθεση απόψεων των ίδιων των δημοτών. Ο Νίκος Μουρκούσης αναφερόμενος στα συγκριτικά πλεονεκτήματα και χαρακτηριστικά του τόπου σημείωσε μεταξύ άλλων πως θα πρέπει με τις κατάλληλες πολιτικές προβολής αλλά και τις υποδομές να ενισχυθεί το τουριστικό ενδιαφέρον, να διεκδικηθεί ο πολύτιμος και ζωτικός χώρος της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού (παραχώρηση ιβαριών και Αλυκών στο δήμο), αλλά και να αναδειχθεί περαιτέρω ο πολιτισμός και τα μνημεία της περιοχής. Ειδικά στον τελευταίο τομέα, τόσο το Μεσολόγγι όσο και οι υπόλοιπες περιοχές έχουν να παρουσιάσουν ένα μεγάλο κεφάλαιο το οποίο ξεκινά την πορεία του στο χρόνο από την αρχαιότητα έως την νεώτερη ιστορική περίοδο της χώρας μας. Παραμένοντας στον ίδιο τομέα σημείωσε πως “Διεκδικούμε την ίδρυση και λειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου και στηρίζουμε την τεράστιας σημασίας λειτουργία της Ακαδημίας Ελευθερίας” υπογράμμισε.
Ο επικεφαλής του συνδυασμού “Το μέλλον είναι τώρα” έθιξε ταυτόχρονα και ένα μεγάλο ζήτημα που αφορά κυρίως την πόλη του Μεσολογγίου. Ο καθορισμός χρήσης γης, αιγιαλού και παραλίας θα πρέπει άμεσα να επαναδιαπραγματευτεί με τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου η πόλη να σταματήσει να “πολιορκείται” από αποφάσεις που ταλαιπωρούν τους δημότες και θέτουν υπό αμφισβήτηση τις περιουσίες τους. Παράλληλα δε, είπε πως είναι αναγκαία και απαραίτητη η επέκταση του Σχεδίου Πόλης σε όλους τους οικισμούς του δήμου και η πλήρη πολεοδομική ανασυγκρότηση με νέο Γενικό Οικοδομικό Κανονισμό.
Ο Νίκος Μουρκούσης δεσμεύτηκε για σειρά παρεμβάσεων που αφορούν την καθημερινή ζωή των δημοτών όπως η καθαριότητα και η λειτουργία των υπηρεσιών, ενώ όπως είπε μια από τις πρώτες ενέργειες της νέας δημοτικής αρχής θα είναι η πλήρης καταγραφή εκτίμηση και αξιολόγηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του δήμου. Όπως είπε “ο δήμος είναι το σπίτι του δημότη και η πόρτα του θα είναι πάντα ανοικτή για όλους ισότιμα”.
Ο υποψήφιος δήμαρχος έκλεισε την ομιλία του εκφράζοντας την βεβαιότητά του για το αποτέλεσμα της Κυριακής, ένα αποτέλεσμα που όπως τόνισε το “κλείδωσε” στο Μεσολόγγι, η αγάπη, η στήριξη και η θερμή υποδοχή των πολιτών.
Ι.Π. Μεσολογγίου 5/10/10
Εκ του Γραφείου Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου