Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Συνάντηση Γ.Βαρεμένου με τον Δήμαρχο Ναυπακτίας κ. Γιάννη Μπουλέ

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος, είχε σήμερα συνάντηση με τον δήμαρχο Ναυπακτίας κ. Γιάννη Μπουλέ, με τον οποίο συζήτησε τα δύο θέματα αιχμής του Δήμου -το κτηριακό πρόβλημα των σχολείων μέσης εκπαίδευσης και την κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Ναυπάκτου που, σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, συγχωνεύεται από 1ης Οκτωβρίου με εκείνη του Μεσολογγίου.

Σε ό,τι αφορά το πρώτο θέμα, η ακαταλληλότητα του κτηρίου που στέγαζε το 2ο Γυμνάσιο και το 2ο Λύκειο της πόλης, έχει οδηγήσει στη συστέγαση 4 σχολείων και τη λειτουργία τους σε διπλή βάρδια, πρωινή και απογευματινή, εναλλάξ ανά εβδομάδα. Είναι ένας τρόπος λειτουργίας απαράδεκτος -όπως επισήμανε ο βουλευτής-, πρωτίστως για εκπαιδευτικούς λόγους, αλλά και εξαιτίας της αναστάτωσης που προκαλείται στην οικογενειακή, επαγγελματική και κοινωνική ζωή εκατοντάδων οικογενειών. Ο δήμαρχος ενημέρωσε, από την πλευρά του, για την προσωρινή λύση που αναζητείται, με την τοποθέτηση λυόμενων αιθουσών, που μπορούν τουλάχιστον να εξασφαλίσουν την πρωινή λειτουργία όλων των σχολείων.

Σχετικά με την ανακοινωθείσα κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Ναυπάκτου, ο Γιώργος Βαρεμένος επισήμανε ότι από το υπουργείο Οικονομικών απουσιάζει εμφανώς ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανασυγκρότησης των φορολογικών υπηρεσιών. Οι σχετικές πρωτοβουλίες, είπε, φαίνονται να κινούνται με μόνο στόχο το δημοσιονομικό όφελος -το οποίο, μάλιστα, στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ελάχιστο, σε αντίθεση με το επιπλέον κόστος που μετακυλίεται στην κοινωνία: κόστος από την απώλεια παραγωγικού χρόνου, από την αύξηση των μετακινήσεων πολιτών και υπαλλήλων σε μεγάλες αποστάσεις, κλπ.

Στη συνέχεια, ο Γ. Βαρεμένος συνόδευσε τον δήμαρχο και τους εκπροσώπους φορέων της Ναυπάκτου στο υπουργείο Οικονομικών, όπου είχαν επαφές για το θέμα αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου