Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Συνάντηση του ΕΣΜ για το πρόγραμμα "Κοινωφελής Εργασίας¨"

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26-10-2012 στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας συνάντηση μεταξύ του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου ως Δικαιούχος του προγράμματος «Κοινωφελής εργασία» και των προσληπτέων ωφελούμενων σε αυτό στους Δήμους Ι.Π. Μεσολογγίου, Ξηρομέρου και Ακτίου-Βόνιτσας.
Στη συνάντηση παρευρέθησαν ο Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου κ. Σπυρόπουλος Βασίλης, ο κ. Διαμαντόπουλος Σπύρος ως εκπρόσωπος της ΑΝΑΙΤ ΑΕ ΟΤΑ η οποία έχει την τεχνική υποστήριξη του προγράμματος, ο κ. Κοταντάκης Δημήτρης αντιδήμαρχος της Ι.Π. Μεσολογγίου αλλά και εκπρόσωποι από τους Δήμους Ξηρομέρου και Ακτίου-Βόνιτσας, ενώ από πλευράς ωφελούμενων 335 άτομα –προσληπτέοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δικαιούχου προκειμένου να γίνει ενδελεχής ενημέρωση για τον τρόπο υλοποίησης του προγράμματος αφού την Πέμπτη 1-11-2012 αναμένεται η έναρξή του.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Σπυρόπουλος Βασίλης, αφού καλωσόρισε τους ωφελούμενους τόνισε την αναγκαιότητα του οφέλους που θα προκύψει από την εφαρμογή του προγράμματος, εφόσον όμως ο καθένας αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν. Κατέστησε σαφές ότι σαν εργοδότης του προγράμματος, έχοντας την υποστήριξη και την αγαστή συνεργασία των Δήμων που θα λάβει χώρα το πρόγραμμα, δεν θα επιτρέψει καμία παρέκκλιση από τα συμφωνηθέντα και τα όσα προβλέπονται στο εγκεκριμένο σχέδιο αυτεπιστασίας, τονίζοντας στους εργαζόμενους τις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από αυτό. Υπογράμμισε ότι κάθε προσληπτέος θα απασχοληθεί αποκλειστικά και μόνο στον κωδικό ειδικότητας που προβλέπεται βάσει των αποτελεσμάτων του ΑΣΕΠ, ενώ εξήγησε σε όλους ότι την ευθύνη τοποθέτησης και επίβλεψης των ωφελούμενων καθώς και την υλοποίηση του φυσικού αντικειμένου του προγράμματος θα έχει η ομάδα ελέγχου που ο κάθε συμπράττον φορέας (Δήμος) οφείλει να ορίσει. Όλοι δε οι παραπάνω θα ελέγχονται από την επιτροπή παρακολούθησης και ελέγχου της Πράξης του Δικαιούχου (14 μέλη) η οποία θα πραγματοποιεί επαναλαμβανόμενους ελέγχους προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή ροή του προγράμματος.
Σχετικά με την πληρωμή του προσωπικού τόνισε ότι αυτό εξαρτάται από την παραγωγικότητα των εργαζομένων και την τήρηση των όσων προβλέπονται στο σχέδιο αυτεπιστασίας, αφού σε περίπτωση μη παράδοσης των συμφωνηθέντων ουδεμία πληρωμή πρόκειται να πραγματοποιηθεί.
Από την πλευρά της ΑΝΑΙΤ ΑΕ ΟΤΑ, ο διευθυντής του τμήματος μελετών και υποστήριξης των ΟΤΑ σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα κ. Διαμαντόπουλος Σπύρος γνωστοποίησε τους λόγους για τους οποίους υπήρξε η όλη καθυστέρηση πρόσληψης των ωφελούμενων. Τόνισε ότι βασική αιτία της καθυστέρησης ήταν ότι η αξιολόγηση των αιτήσεων άργησε να πραγματοποιηθεί λόγω της επαναξιολόγησης των αιτήσεων από το ΑΣΕΠ που προβλεπόταν, αλλά και του γεγονότος ότι 70 περίπου προσληπτέοι δεν αποδέχτηκαν τη θέση τους οδηγώντας σε νέες αξιολογήσεις κτλ.  Υπογράμμισε ότι  ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος είναι από τους ελάχιστους φορείς που δέχτηκε τέτοια επίθεση αλλά και έλεγχο, όχι μόνο από το ΑΣΕΠ αλλά και από τη διαχειριστική αρχή του Υπουργείου Εργασίας οι οποίοι εποπτεύουν το όλο πρόγραμμα. Παράλληλα, όπως είπε η ΑΝΑΙΤ ΑΕ ΟΤΑ, περιμένει με αγωνία την έκθεση ελέγχου από το Υπουργείο επί της διαδικασίας διεξαγωγής του διαγωνισμού την οποία και θα δημοσιεύσει, προκειμένου να πέσουν «οι μάσκες» όλων όσων με πάθος υποστήριξαν τα περί θολού τοπίου στη διαδικασία προσλήψεων.
Κάλεσε δε τους παρευρισκόμενους να ανατρέξουν στους υπόλοιπους φορείς και να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι αν τα κριτήρια του ΑΣΕΠ ιδιαίτερα εκείνων που αναφερόταν στις μονογονεϊκές οικογένειες και του εισοδήματος τηρήθηκαν ευλαβικά αφήνοντας σαφείς αιχμές για τον πόλεμο που δέχτηκε ο ίδιος, αλλά και η εταιρεία του που ανέλαβε το διαγωνισμό.
Τελειώνοντας, τόσο ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου όσο και οι εμπλεκόμενοι φορείς έδωσαν την υπόσχεση ότι όλοι μαζί ενωμένοι θα προσπαθήσουν προκειμένου η εικόνα των τριών Δήμων να αλλάξει προς το καλύτερο μιας και το πολυάριθμο προσωπικό που θα είναι πλέον στη διάθεσή τους μπορεί να προσφέρει τα μέγιστα προς αυτή τη κατεύθυνση.
Την Πέμπτη 1-11-2012 το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας ξεκινά και περίπου 365 άνεργοι συμπολίτες μας αναμένεται να εργαστούν για πέντε μήνες στους Δήμους και τα δημοτικά διαμερίσματα αυτών. Καλούμε τους πάντες να βοηθήσουν, ο καθένας από το δικό του μετερίζι, ώστε να διασφαλίσουμε την ομαλή ροή του προγράμματος και την επιτυχία του.         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου