Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

ΜΑΖΙ ΘΑ ΤΑ ΦΑΜΕ!

Πού; Στην πλατεία Μελίνα Μερκούρη (Πλώσταινα- απέναντι από τις Δάφνες)
Πότε; Την Κυριακή 4 Νοέμβρη
Γιατί; Γιατί η φτώχεια θέλει καλοπέραση!
Σε ένα σκηνικό που μας θέλει όλους καθηλωμένους στους καναπέδες μας να κάνουμε ότι μας λένε οι μεγαλοπροπαγανδιστές των 8, αποφασίζουμε να πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας. Από το πιο μικρό έως το πιο μεγάλο, απαντάμε με αυτοοργάνωση, συλλογικότητα και αλληλεγγύη.
Η συλλογική κουζίνα είναι μια προσπάθεια να ξαναβρεθούμε στις γειτονιές μας, με τους γείτονες και συνανθρώπους μας. Να ανταλλάξουμε ιδέες και απόψεις, να φάμε και να πιούμε, να σπάσουμε τον φόβο και την απάθεια με μουσική, φαγητό και καλή παρέα.
 Σε μια εποχή που θέλει συνανθρώπους μας να ψάχνουν σε κάδους σκουπιδιών θεωρούμε ότι δεν μπορούμε να μείνουμε αδιάφοροι. Οι συλλογικές κουζίνες είναι ένα εγχείρημα που έχει κάνει την εμφάνιση του τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, οργανωμένο από απλούς ανθρώπους και συλλογικότητες. Είναι βασισμένες στην αλληλεγγύη και όχι στην φιλανθρωπία, τρέφονται από την συλλογικότητα και την προσφορά, παράγουν νέους πυρήνες αντίστασης για τα χρόνια που έρχονται.
Έτσι λοιπόν, η Ανοιχτή Ελεύθερη Κοινωνική Συνέλευση «Έξοδος» σας καλεί στην πρώτη Συλλογική Κουζίνα, την Κυριακή 4 Νοέμβρη. Φέρνουμε όλοι μαζί ότι τρόφιμα μπορούμε, μειώνουμε το κόστος της διατροφής μας, βγαίνουμε από το καβούκι μας, διασκεδάζουμε με τους συνανθρώπους μας, συζητάμε και ενημερωνόμαστε. Στην προσπάθεια να μας μετατρέψουν σε άβουλα ρομπότ, απαντάμε με τον αγώνα να ξαναγίνουμε άνθρωποι.

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ: ΚΥΡΙΑΚΉ 4 ΝΟΕΜΒΡΗ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ (απέναντι από τις Δάφνες)
ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ «ΕΞΟΔΟΣ»
ΝΕΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 27/10 ΣΤΙΣ 18.00 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου