Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

«Αντιγόνη» του Μπρεχτ στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων»

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας, σε συνεργασία με το Θέατρο Τση Ζακύνθου-Αυλαία Τέχνης, σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε τη θεατρική παράσταση ‘Αντιγόνη’ του Μπρεχτ την Παρασκευή 24 Μαΐου στις 21:30 στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων.
Πρόκειται για μία παραγωγή που στοχεύει στο να αποτελέσει αφετηρία συνειρμών για την κατάληξη του ναζισμού στη Γερμανία. Το έργο περιέχει όλα τα βασικά χαρακτηριστικά της Αντιγόνης του Σοφοκλή, αλλά είναι διασκευασμένο έτσι ώστε να προβάλλονται τα στοιχεία που ενδιέφεραν τον Μπρεχτ, η κατάπτωση της Γερμανίας από  τις πρακτικές του Χίτλερ και οι συνέπειες του πολέμου. Ο Μπ. Μπρεχτ τοποθετεί στο βομβαρδισμένο Βερολίνο του 1945 μια σύγχρονη Αντιγόνη και στο πρόσωπο του Κρέοντα καθρεφτίζει αυτό του Χίτλερ.
Η καλλιτεχνική ομάδα του Θέατρο Τση Ζάκυθος – Αυλαία Τέχνης, ανεβάζοντας την παράσταση μια κρίσιμη ιστορικά περίοδο, θέτει στο κοινό και τους αναπόφευκτους συνειρμούς σχετικά με το παρόν και τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο και τις φιλοπολεμικές ιδεολογίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου