Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΝΕΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΜΕ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Το βραβείο του καλύτερου υποψήφιου διδάκτορα απονεμήθηκε στο Γιώργο Κατσιγιάννη τον περασμένο Νοέμβριο στο Λονδίνο


Για τη συνολική του προσφορά στην επιστήμη και το επάγγελμα του Πολιτικού Μηχανικού, το περιοδικό Ground Engineering, το πιο δημοφιλές περιοδικό Εδαφομηχανικής στη Μεγάλη Βρετανία, απένειμε στον Γιώργο Κατσιγιάννη τον περασμένο Νοέμβριο το βραβείο του καλύτερο υπόψηφιου διδάκτορα της χρονιάς.
Η τελετή βράβευσης έγινε στα πλαίσια των Next Generation Awards (Βραβεία Νέας Γενιάς) του περιοδικού σε πολυτελέστατο ξενοδοχείο στο Σίτυ του Λονδίνου παρουσία πανεπιστημιακων, δημοσιογράφων και στελεχών των μεγαλύτερων κατασκευαστικών εταιριών του Ηνωμένου Βασιλείου. Η βράβευση συνιστά και εκ νέου υποψηφιότητα στην κατηγορία Rising Star (Ανερχόμενο Αστέρι) στα επόμενα βραβεία του περιοδικού που θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο του 2015 στο ξενεοδοχείο Hilton του Λονδίνου.
Ο Γιώργος Κατσιγιάννης, με ρίζες στη Μηλιά της ορεινής Ναυπακτίας, ζει και σπουδάζει τα τελευταία χρόνια στο Λονδίνο.

Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης καταφέρνοντας να καταταγεί 3ος ανάμεσα σε όλους τους αποφοίτους, ετοίμασε τις αποσκευές του για το Λονδίνο όταν εξασφάλισε μια θέση για μεταπτυχιακό στο Imperial College London. Οι επιτυχίες ακολούθησαν η μία την άλλη και σήμερα ο Γιώργος είναι υποψήφιος διδάκτορας στον τομέα της Γεωτεχνικής Μηχανικής στο University College London.

 Το ερευνητικό πρόγραμμα έχει τη στήριξη της Arup, μιας από τις μεγαλύτερες μελετητικές/κατασκευαστικές εταιρίες παγκοσμίως.

Το πάθος του για την επιχειρηματικότητα τον οδήγησε και στο περίφημο London Business School όπου έχει την ευκαιρία να απόκτησει βασικές γνώσεις της οικονομίας και του επιχειρείν.

Ο νεαρός μηχανικός με τις πολλές διακρίσεις (το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο του UCL του έχει απονείμει το βραβείο του καλύτερου νέου ερευνητή για τη συνεισφορά του στην έρευνα και για το Ευρωπαϊκό αντίκτυπο των μελετών του) έχει δημοσιεύσει και παρουσιάσει το ερευνητικό του έργο σε Ευρωπαϊκά και διεθνή συνέδρια ενώ κατέχει και τη θέση του ερευνητή στο Πολυτεχνείο του Graz στην Αυστρία με το οποίο συνεργάζεται στενά.

 Ο Γιώργος έχει καταφέρει μέσα σε λίγα χρόνια να χτίσει ένα διεθνές προφίλ και να συμμετέχει σε πολλές Ευρωπαϊκές και διεθνεις επιτροπές ενώ η πρωτοβουλία διοργάνωσης ετήσιας διεθνούς ημερίδας καταφέρνει να προσελκύει κάθε χρόνο πάνω από 100 νέους από διάφορες χώρες της Ευρώπης προωθώντας την αναταλλαγη απόψεων και τον κοινό βηματισμό των νέων Ευρωπαίων μηχανικών (www.workshopec7.com).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου