Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Λάβαμε και δημοσιεύουμε

Δήμος εναντίον…Δήμου
καθ΄ υπόδειξη παράνομου ιδιώτη

(Πρόστιμο στο Ναυτικό Όμιλο. Είναι δυνατόν;)



ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ Ι. Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Αριθμ.Πρωτ. 131
 Ημερ. 19/11/14

 Προς: Υπηρεσία Δόμησης Δήμου ΙΠ Μεσολογγίου
 Κοιν: Αντιδήμαρχο Έργων Κων/νο Γιαννόπουλο


Κύριοι
Με το 683/07-11-2014, κατόπιν υποδείξεως του κραυγαλέα παράνομου Μελαχρή, μας κοινοποιήσατε έκθεση αυτοψίας αυθαιρέτου. Σας γνωρίζουμε ότι στην περιοχή Κλείσοβας (Ανατολικά Αλίπεδα), με την σύμφωνη γνώμη, την τεχνική βοήθεια του Δήμου (Αντιδήμαρχος κος Σωκράτης Κουφός) και την υποστήριξη των Ελληνικών Αλυκών ΑΕ, κατασκευάσαμε και τοποθετήσαμε προσωρινώς, έναν ξύλινο οικίσκο αποθήκευσης σκαφών καγιάκ και ένα μεταλλικό σκίαστρο για την ανάπτυξη του αθλήματος κανόε-καγιάκ ήρεμων νερών. Η όλη δραστηριότητα περιεβλήθη με την υπ’αριθμ 42/2008 απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου και κατόπιν της σχετικής εισηγήσεως της τότε διεύθυνσης τεχνικών υπηρεσιών, η οποία έλαβε υπόψη τα οφέλη της τοπικής οικονομίας από την αθλητική δραστηριότητα.
Οι προσωρινά βιδωμένες εγκαταστάσεις, αποτελούν ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ.
Μάλιστα αναμένουμε ακόμη, από τη θητεία Πρεβεζάνου και με δουλειά της κας Βάση,
μηχανικού του Δήμου, μια ειδική κατασκευή (αλλά πελάδα) που θα βελτιώσει αισθητικά το χώρο.
Όσον αφορά τις χερσαίες μας εγκαταστάσεις στο λιμάνι Μεσολογγίου, έχουμε άδεια οικοδομής (197/07, αριθμ. πρωτ. 1388/07) και άδεια λειτουργίας (αρ.πρωτ. 518/26-9-2007). Το λεμβαρχείο μας, που προβλέπεται στην άδεια, είναι εντελώς ανοικτό δυτικά, βορείως χρησιμοποιούμε την μάντρα του Δημοτικού Γυμναστηρίου και ανατολικά, προστατεύουμε τα υλικά μας από το ανεμόβροχο, με μια συρόμενη λαμαρίνα. Σχετικά με το κοντέινερ που αναφέρετε και το οποίο υπολογίστηκε ως κτίσμα με τιμές «monte carlo», παραχωρήθηκε σε εμάς από το Δήμο μας (Δήμαρχος Αναγνωστόπουλος Ιωάννης), σε κακή κατάσταση λεηλατημένο και κατεστραμμένο, το οποίο συντηρήσαμε, είναι τροχήλατο και τοποθετημένο σε πλίνθους. Αυτές οι εγκαταστάσεις επίσης, αποτελούν ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ.
Ο αυτόπτης σας, αν μας ζητούσε να μπει στο χώρο, θα διαπίστωνε ακριβώς την κατάσταση.

Με τιμή για το Δ.Σ

 Ο πρόεδρος Ο Γεν.Γραμματέας
 Γιάννης Κανής Παν. Κουρούκλης

*Απορία: Η μέθοδος «κατ’ εκτίμηση, ως εικόνα χρονικής διάβρωσης» είναι αξιόπιστη;


ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ

Ζήτημα 1ον:  Είναι δυνατόν η προϊσταμένη της Πολεοδομίας να μην μπορεί να διακρίνει το δημοτικό-δημόσιο από την ιδιωτική αρπαχτή;
Ζήτημα 2ον: Αν εμφανιστούν διάφοροι Μελαχρήδηδες με καταγγελίες για το Κλειστό Γυμναστήριο, για τα γήπεδα, για τις εγκαταστάσεις της Αερολέσχης, της πελάδες στην Κλείσοβα, το δρόμο και τον ντόκο της Κλείσοβας που χωρίς καθορισμό αιγιαλού είναι παράνομος, εγκαταστάσεις των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών κ.α., η Πολεοδομία πρέπει να επιβάλλει πρόστιμο σύμφωνα με τη μέθοδο «κατ’ εκτίμηση, ως εικόνα χρονικής διάβρωσης», πάνω του ενός δισ ευρώ! στο Δημοτικό Ταμείο φυσικά…

ΣΧΟΛΙΑ: Το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας καθώς και όλα τα Ολυμπιακά έργα, η πίστα του σλάλομ στον Εύηνο ποταμό και πλήστα όσα δημόσια έργα, έγιναν για το δημόσιο συμφέρον και στερούνται αδείας. Αν κάποιος αναζητήσει μέσω π.χ. της google τι γίνεται στην Ελβετία, στο πιο οργανωμένο κράτος του κόσμου, θα δει ότι δεν  φαίνονται σχεδόν οι παραλίες των λιμνών από τις εγκαταστάσεις, (αλλά Ναυτικού Ομίλου στην Κλείσοβα) και την τρομερή δραστηριότητα. Εδώ η δημόσια διοίκηση, σπάει…μπαλάκια και είναι τροχοπέδη σε κάθε προσπάθεια.
Αυτές οι απλές εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου στην Κλείσοβα, οι οποίες είναι προσωρινές, έφεραν στην πόλη μέχρι τώρα περί τις 400 χιλ. ευρώ. Αυτές οι εγκαταστάσεις καθιέρωσαν την περιοχή μας ως διεθνές προπονητικό κέντρο και αν το καταλάβουν οι τοπικοί οικονομικοί παράγοντες τα οφέλη θα είναι πολλαπλάσια!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου