Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Υπήρξε όντως μεγαλοφυΐα;

Ο Αϊνστάιν, ως Εβραίος φανατικός, είχε σκοπό της ζωής του να φτάσει στην εβραϊκού τύπου αντίληψη, σ’ ένα νόμο δηλαδή, άρα και σ’ ένα Θεό, τον εβραϊκό. Επί 30 χρόνια αφιερώθηκε στην έρευνα για την λεγόμενη «Ενοποιημένη Θεωρία Πεδίου», η οποία θα ενοποιούσε την ηλεκτρομαγνητική θεωρία του Maxwell, με την γενική θεωρία της Σχετικότητος. Υποκλίθηκε γραπτώς στον κορυφαίο Έλληνα μαθηματικό, Αναστάσιο Καραθεοδωρή, και οικειοποιήθηκε αρκετούς προγενέστερους αλλά και συγχρόνους του διάσημους φυσικούς. Απέτυχε παταγωδώς, και σήμερα μπορούμε να πούμε πως η προσπάθειά του δεν ήταν ορθή. Όχι επειδή ο ίδιος απέρριπτε την κβαντική μηχανική αλλά και επειδή το πλαίσιο των προσπαθειών του ήταν πολύ περιορισμένο. Οι γνωστές δυνάμεις που γίνονται αντιληπτές (και στην εποχή του) είναι η ηλεκτρομαγνητική και η βαρυτική. Υπάρχουν όμως κι άλλες δυνάμεις στην φύση, οι ασθενείς και οι ισχυρές πυρηνικές. Σήμερα οι προσπάθειες γίνονται για την ενοποίηση της θεωρίας της ηλεκτρομαγνητικής δύναμης, με την θεωρία της ασθενούς πυρηνικής και όχι της βαρυτικής. Παραμένει δηλαδή το Δωδεκάθεο ως ερμηνεία του φυσικού κόσμου και αναζητείται ο 13ος άγνωστος Θεός των Ελλήνων. Φυσικά, η ερμηνεία του κόσμου βρίσκεται στην αρχαία ελληνική γραμματεία, την οποία αρνείται πεισματικώς, το σημερινό θλιβερό κράτος μας, να εντάξει στο εκπαιδευτικό μας σύστημα, που είναι εβραιοκεντρικό… Μετά από 25 αιώνες, τα πειράματα στον μεγάλο επιταχυντή του CERN, στην Ελβετία, αναπόφευκτα οδηγούν στον μεγάλο Εφέσιο φιλόσοφο, Ηράκλειτο, που αποτελεί διαχρονικώς την μεγαλύτερη φυσιογνωμία της θεωρητικής φυσικής της ανθρωπότητος. Η ύπαρξη του υποθετικού σωματιδίου Higgs, του ιδιοφυούς Σκώτου φυσικού Peter Higgs, θα προσφέρει νέα στοιχεία για την σκοτεινή ύλη και θα εξηγήσει το πώς η ύλη αποκτά μάζα. Εν τέλει, κατά τον φυσικό Werner Heisenberg, τον Νομπελίστα εισηγητή της Κβαντομηχανικής, η σύγχρονη Φυσική πλησιάζει ή μάλλον επαναφέρει την ερμηνεία τού Ηρακλείτου για τον κόσμο, καθώς, αν το στοιχείο «Πυρ» (αείζωον, που άλλοτε είναι εμφανές και άλλοτε αφανές -το ισχυρότερο κατά τον Ηράκλειτο) νοηθεί ως ενέργεια, τότε οι αποφάνσεις του μεγάλου σκοτεινού φιλοσόφου απηχούν λέξη προς λέξη, όχι μόνο τις σύγχρονες αντιλήψεις της Φυσικής αλλά και τις τάσεις που καταλήγουν τα πειράματα στο CERN.
«Διακόσμησις» (= η δημιουργία του κόσμου) και
«εκπύρωσις» (= η καταστροφή του)
αποτελούν τον αέναο συμπαντικό κύκλο του σκοτεινού φιλοσόφου, δηλαδή την κοσμολογία του.
Ο Ηράκλειτος εισήγαγε και ένα αξίωμα ισοδυναμιών, όπου οποιαδήποτε κατάσταση ύλης αντιστοιχίζεται με το ενεργειακό της ισοδύναμο αλλά και αντιστρόφως, μία ενεργειακή στάθμη αντιστοιχίζεται ισοδύναμα με κάποια κατάσταση ύλης. Άρα E=m.c². Γνώστης των προβλημάτων βεβαίως στην έρευνα της φύσης ο σκοτεινός φιλόσοφος, μας προειδοποιεί: «Φύσις δε, καθ’ Ηράκλειτον, κρύπτεσθαι φιλεί».

Σ.Σ.1: Το μεγαλύτερο μέρος των έργων και του Ηρακλείτου έγιναν από χριστιανούς ιερομόναχους παλίμψηστα για εγγραφή ευχών.
Σ.Σ 2: Σήμερα, στο παγκόσμιο εβραιοκρατούμενο σύστημα (Hollywood, Πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα κλπ.), και ο πιο μέτριος Εβραίος λανσάρεται ως μεγαλοφυΐα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου