Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Λάβαμε και δημοσιεύουμε

Επιβεβλημένη ενημέρωση προς συνδημότες

Όπως ήδη γνωρίζετε, το Νομικό Πρόσωπο – μαϊμού (για το Παλαιό Νοσοκομείο) του κου Αναγνωστόπουλου, ακυρώθηκε ως παράνομο από την Περιφέρεια, το Υπουργείο Εσωτερικών και τελευταία ομοφώνως και από την Ειδική Επιτροπή του άρθρου 152, του Δημοτικού Κώδικα.
Παρακάμπτοντας το Κράτος, την νομιμότητα, το Εθνικό Κληροδότημα και τους δημότες αυτής της πόλης, ο κος Αναγνωστόπουλος και οι ειδικοί συμβουλάτορές του, με το παράνομο Νομικό Πρόσωπο που συνέστησαν, επιχείρησαν να «βάλουν χέρι» στις μετοχές του Εθνικού Κληροδοτήματος και κατέλαβαν το ακίνητο του Παλαιού Νοσοκομείου, εν ονόματι της υποτιθέμενης αποκατάστασής του.
Ο κος Αναγνωστόπουλος και οι έμμισθοι προπαγανδιστές του, έχοντας απωλέσει την ψυχραιμία τους, μετά τα αλλεπάλληλα ραπίσματα από τα θεσμικά όργανα της Πολιτείας, αυτοεξευτελιζόμενοι, προσπαθούν να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη με ακατανόητες, ασύντακτες, αστοιχείωτες και θλιβερές δηλώσεις και αναρτήσεις στα ΜΜΕ.
Αυτός, ο οποίος δεν έχει το παραμικρό σχέδιο για την πόλη και συνεχίζει να την απαξιώνει με τις συμπεριφορές του, όπου σταθεί κι όπου βρεθεί, παρανομώντας συνεχώς και αδιαλείπτως σε καίριες δημοτικές αποφάσεις, προσπαθεί θρασύτατα, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα, να παρουσιαστεί ως κατήγορος και τιμητής των πάντων.
Συγκεκριμένα, όλες οι νόμιμες ενέργειές μας αποβλέπουν στην αξιοποίηση αυτού του κτηρίου, με την πλήρη αποκατάστασή του, την διάσωση και διατήρηση της φυσιογνωμίας του και την στέγαση της Διεθνούς Ακαδημίας της Ελευθερίας (ΔΑΕ). Το μοναδικό αυτό παγκόσμιο ίδρυμα, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Πολιτισμού, αποτελεί υψίστης σημασίας αναπτυξιακό έργο για όλη την περιοχή, δεδομένου ότι θα καταστήσει την Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου, ιστορικό, μουσειακό, πολιτιστικό και επιστημονικό κέντρο διεθνούς κύρους και προβολής (καθότι προβλέπεται η δημιουργία πολλών εθνικών μουσείων με αυτοχρηματοδότησή τους).
Ο κύριος αυτός, που ηγείται της πόλης και ψελλίζει διάφορα περί αναπαλαίωσης και εγκατάστασης συλλόγων, κωλυσιεργώντας, εμπόδισε συστηματικά την αξιοποίηση του σημαντικού αυτού περιουσιακού στοιχείου, ως καταπατητής του (πινακίδες περί Συνεδριακού Κέντρου κλπ), φτάνοντας στο σημείο να απαξιώνει και να προσβάλλει με ανάρμοστους χαρακτηρισμούς τα μέλη της Συγκλήτου της ΔΑΕ, ήτοι πρόσωπα εγνωσμένου κύρους (πχ. Ελ. Αρβελέρ, Μ. Θεοδωράκη, Γερ. Καζάνα, Γ. Γραμματικάκη, Έριχ Φον Βαϊτσέκερ κλπ), με αποτέλεσμα το κτήριο να χάσκει ακόμα ετοιμόρροπο και λεηλατημένο, οι μετοχές (της Εθνικής Τράπεζας) του Ιδρύματος να έχουν υποτιμηθεί δραματικώς και όλο το έργο να έχει καθυστερήσει επί 3 τουλάχιστον χρόνια.
Οφείλουμε να τονίσουμε ιδιαιτέρως ότι ουδεμία παρέμβαση μπορεί να υπάρξει στην περιουσία του Ιδρύματος (μετοχές και κτήριο Παλαιού Νοσοκομείου), χωρίς την απόφαση και έγκριση των υπευθύνων φορέων διοίκησης και διαχείρισης (Υπουργεία Υγείας και Οικονομικών).
Όταν εμείς, με πολύ κόπο, καταφέραμε και προκαλέσαμε κοινή υπουργική απόφαση (1040469/851/Β011/26-3-2008) για την αξιοποίηση της περιουσίας του ιδρύματος, ο κύριος αυτός, αντί να συνδράμει, ως όφειλε, την προσπάθειά μας, μας λοιδορούσε (και συνεχίζει ακόμη), ενώ διέπραττε, κατά το αυτό χρονικό διάστημα και μετέπειτα, εγκλήματα εις βάρος της πόλης.
Ο κύριος αυτός τελεί υπό πλήρη σύγχυση και τον κατανοούμε. Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το καλό της πόλης και μόνο.

Γιάνης Κανής
Στάθης Πατσουράκης
Κώστας Πούλος
Χρήστος Ταταράκης

1 σχόλιο: