Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2011

Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας του Ν.Ο.Μεσολογγίου.

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ  ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

 
Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ

Μεσολόγγι 24 Ιαν. 2011


Την Κυριακή, 23 Ιανουαρίου, στις 7 το απόγευμα, είχαμε την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας μας, στις εγκαταστάσεις μας, στο Λιμάνι Μεσολογγίου. Τα μέλη μας, οι αθλητές μας, οι εκπαιδευόμενοι στην σχολή Ιστιοπλοΐας ανοιχτής θαλάσσης και οι φίλοι μας έδωσαν ένα βροντερό παρών.
Παρουσία του Δημάρχου Μεσολογγίου, Παναγιώτη Κατσούλη, του αντιδημάρχου Νίκου Χονδρού και των Δημοτ. Συμβούλων, Κώστα Καλτσούλα (υπεύθυνου για θέματα αθλητισμού), Γιώργου Κασσαβέτη και Γιάννη Μαστρανδρέου, του εκπροσώπου του Λιμεναρχείου Μεσολογγίου, του ιδρυτή της «Διεξόδου», Νίκου Κορδόση, του γιατρού του Ομίλου, Νίκου Σιδηρά, ο Πρόεδρος του ΝΟΜ, Γιάννης Κανής έκανε μια σύντομη αναφορά στις δραστηριότητες του Ομίλου καθώς και στα μελλοντικά του σχέδια, τα οποία χαρακτήρισε ως ιδιαιτέρως φιλόδοξα. Έμφαση δόθηκε στην υλοποίηση του έργου τουριστικό Κανόε-Καγιάκ, στα πλαίσια του Leader Αλιείας (μέτρο οικοτουρισμός), που σύντομα δημοπρατείται. Η προσπάθεια του ΝΟΜ να αναδείξει την περιοχή σε διεθνές προπονητικό κέντρο ήδη αποδίδει, με την έννοια ότι η Εθνική ομάδα Κανόε-Καγιάκ της Σερβίας βρίσκεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στα νερά του Μεσολογγίου, για την χειμερινή της προετοιμασία. Να θυμίσουμε ότι, για το ίδιο αγώνισμα, έχουν έρθει για προετοιμασία οι Εθνικές ομάδες της Βουλγαρίας, η δική μας Εθνική και πολύ πιθανόν την άνοιξη να έρθει και αυτή της Κύπρου. Ο ΝΟΜ έχει ενημερώσει δια της ιστοσελίδας του σχεδόν ολόκληρη την Κεντρική Ευρώπη. Υπ’ όψιν, ότι μέχρι τώρα το δέλεαρ για τους κεντροευρωπαίους είναι μόνο και μόνο οι ιδανικές συνθήκες. Με την δημιουργία των ανάλογων υποδομών θα μιλάμε πλέον για ένα ανταγωνιστικό Διεθνές Προπονητικό Κέντρο. Στην συνέχεια ο Πρόεδρος αναφέρθηκε σε ένα φιλόδοξο σχέδιο, την διοργάνωση δηλαδή ενός ναυταθλητικού τριημέρου, εις ανάμνησιν της ιστορικής Ναυμαχίας του Lepanto, στα 1571, που, ως γνωστόν, έλαβε χώρα ανοιχτά των εκβολών του Αχελώου. Για τον σκοπό αυτό, έχουμε ήδη αποστείλει σχετικές επιστολές προς τον Πρωθυπουργό της Ιταλίας και τον Βασιλέα της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος. Το ναυταθλητικό αυτό τριήμερο θα περιλαμβάνει διάφορες εκδηλώσεις σε όλον τον διευρυμένο Δήμο.
Θετικότατη εντύπωση προκάλεσε, στην κατάμεστη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Ομίλου (άποψη στην φωτό πάνω δεξιά), η παρέμβαση του Δημάρχου, Παναγιώτη Κατσούλη (φωτό πάνω αριστερά), ο οποίος εξήγγειλε την νέα πολιτική του διευρυμένου Δήμου, την αξιοποίηση χωρίς καθυστέρηση όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής και ιδιαιτέρως του υδάτινου στοιχείου (λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου-Αιτωλικού, Αχελώος). Μάλιστα κατατέθηκαν και οι πρώτες σκέψεις για την αξιοποίηση κάποιων χώρων στην χερσαία περιοχή της Κλείσοβας.
Χαιρετισμό απηύθυναν ο Έφορος του Κανόε-Καγιάκ, Γεράσιμος Κοτσίρης, δίνοντας λεπτομέρειες για την πορεία του αθλήματος και τις συμμετοχές του Ομίλου στα διάφορα πρωταθλήματα. Ο εκπαιδευτής Ιστιοπλοΐας ανοιχτής θαλάσσης και μέλος του Ομίλου, Νίκος Κατωπόδης, αναφέρθηκε στις δυνατότητες της περιοχής για το συγκεκριμένο άθλημα. Ο υπεύθυνος προπονήσεων και προετοιμασίας των αθλητών του Κανόε-Καγιάκ, Χρήστος Βλαχογιάννης, έδωσε λεπτομέρειες για την αγωνιστική κατάσταση των αθλητών και την εν γένει πορεία τους. Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής ομάδας της Σερβίας, Dragan Plavcic (στο μέσον της διπλανής φωτο), με μεταφραστή τον Καθηγητή Φυσικής Αγωγής και φίλο του Ομίλου, Κώστα Λιαπίκο, χαιρέτησε την εκδήλωση και εντυπωσιασμένος από το πλήθος των παρευρισκομένων ευχαρίστησε για την φιλοξενία τον Δήμαρχο και τους υπευθύνους του ΝΟΜ, τονίζοντας ιδιαιτέρως τα φυσικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας, έναντι άλλων περιοχών, αφού έχει επισκεφθεί ουκ ολίγες χώρες και τόπους για προετοιμασία.
Το Δ.Σ του Ν.Ο.Μ ευχαριστεί όλους όσοι παρευρέθησαν στην εκδήλωση, τους εύχεται καλή και δημιουργική χρονιά και ειδικά στους μικρούς αθλητές, που αποτελούν το μέλλον του τόπου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου