Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΣ ΠΟΛΕΩΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜ. ΣΧΕΣΕΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πανηγυρικός Δημάρχου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτη Κατσούλη


ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΙ, ΣΕΒΑΣΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ
ΑΞΙΟΤΙΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΑΞΙΟΤΙΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΑΞΙΟΤΙΜΟΙ ΚΥΡΙΕΣ & ΚΥΡΙΟΙ ΠΡΕΣΒΕΙΣ
ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ & ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ

ΠΡΙΝ ΑΠΟ 185 ΧΡΟΝΙΑ, ΣΕ ΤΟΥΤΟ ΕΔΩ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΤΟ ΑΛΩΝΑΚΙ, ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ, Η ΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΤΡΑΠΗΚΕ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑΝ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟΙ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΙ ΑΛΛΑ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ, ΕΜΕΛΛΕ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΕΞΙΤΗΛΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑΣΜΕΝΗ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ.
ΠΡΙΝ ΑΠΟ 185 ΧΡΟΝΙΑ, ΣΕ ΤΟΥΤΟ ΕΔΩ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΤΟ ΑΛΩΝΑΚΙ, ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ, ΚΑΤΑΚΤΗΘΗΚΕ Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, ΣΦΥΡΗΛΑΤΗΘΗΚΕ Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ. ΟΙ ΑΛΛΗΛΟΣΠΑΡΑΣΟΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΡΑΜΕΡΙΣΑΝ ΤΙΣ ΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΩΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΑΘΗ, ΠΑΡΑΜΕΡΙΣΑΝ «ΤΟ ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ», ΠΑΡΑΜΕΡΙΣΑΝ ΤΗ ΔΙΧΟΝΟΙΑ ΠΟΥ ΕΣΠΕΡΝΑΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΞΕΝΕΣ - ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
ΠΡΙΝ ΑΠΟ 185 ΧΡΟΝΙΑ, ΣΕ ΤΟΥΤΟ ΕΔΩ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΤΟ ΑΛΩΝΑΚΙ, ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ, ΑΝΑΤΡΑΠΗΚΑΝ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΙ ΔΥΝΑΜΗΣ ΠΟΥ ΦΑΝΤΑΖΑΝ ΤΟΤΕ ΑΔΙΑΦΙΛΟΝΙΚΗΤΟΙ. Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΝΙΚΗ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΩΝ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΔΙΑΥΓΕΣ, ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΔΙΕΓΕΡΤΙΚΟ, ΠΟΥ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΑΚΥΡΩΣΕ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ «ΙΕΡΑΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ» ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΑΙΟΥΣΑΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ.
185 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ, Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ, Η ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΟ ΒΑΘΥΤΕΡΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ, ΤΟΤΕ ΟΦΕΙΛΟΥΝ:
ΑΦΕΝΟΣ ΜΕΝ ΝΑ ΚΑΤΑΔΕΙΞΟΥΝ - ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΛΟΓΙΑ, ΛΟΓΙΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ Μ’ ΕΚΕΙΝΑ ΤΗΣ ΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΑΒΟΗΘΗΤΟ ΔΙΕΡΩΤΩΜΕΝΗ ΜΕ ΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ - ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΔΕΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΕΜΠΡΑΚΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΚΑΙ ΑΦΕΤΕΡΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΣΤΕΡΝΙΣΤΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΑΞΙΑ ΠΟΥ ΕΚΠΕΜΠΕΙ Η ΘΥΣΙΑ ΤΩΝ ΕΞΟΔΙΤΩΝ.
ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΧΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΗ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΔΙΕΡΧΕΤΑΙ.
ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΜΠΝΕΕΙ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΝΟΜΙΟ. ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΑΞΙΩΝ, ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΙΔΑΝΙΚΩΝ ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΓΚΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΜΠΝΕΟΥΝ,
 ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ «ΣΗΜΑΙΑ» ΤΗΣ.
 ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ «ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ» ΚΑΙ ΤΟ «ΕΦΑΛΤΗΡΙΟ» ΤΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ ΟΛΗ.
 ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ «ΠΡΕΣΒΕΥΤΗ» ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟΠΑΙΔΙ ΤΗΣ.
ΑΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ - ΑΛΛΑ ΤΟΣΟ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΚΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΩΣ ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΙΔΕΑΤΟ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΛΟ.
• ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΘΑ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΤΗ ΧΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΞΥΠΝΗΜΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ.
• ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΘΑ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΤΗ ΣΦΥΡΗΛΑΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΣΗΜΕΡΑ.
• ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΘΑ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ.
• ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΘΑ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΩΝ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΜΜΕΣΩΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΕΚΕΙΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΙ, ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ.
• ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΘΑ ΠΡΟΣΕΔΙΔΕ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΑΞΙΑΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΤΙΒΟ. ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΞΩΘΕΣΜΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΜΑΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑΥΤΙΣΟΥΝ ΜΕ ΟΤΙ ΠΙΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟ, ΑΕΡΙΤΖΙΔΙΚΟ ΚΑΙ ΑΤΙΜΩΤΙΚΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

• ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΘΑ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ, ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΝΟΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΣΕ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ.
ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ
ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ
ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ, Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, ΟΤΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟ ΚΕΡΔΙΣΕ ΜΕ ΔΑΚΡΥΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΙΜΑ. ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΝΗΚΑΜΕ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΥΝΟΗΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΕΝΟΥΣ.
ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ, ΟΤΙ ΕΠΡΑΞΑΝ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ. ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΘΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙΣ ΕΣΧΑΤΩΝ, ΜΕ ΤΟ ΑΠΑΡΑΜΙΛΛΟ ΣΘΕΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΦΡΟΝΗΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΣΑΝ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΙ, ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΕΘΛΙΟ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.
ΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΩΝ ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ.
ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΝΟΜΑΣΤΕ. ΔΕΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ. ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΝΤΑΠΙΕΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΥΝΘΗΜΑ: ΟΠΟΙΟΣ Ή ΟΠΟΙΟΙ ΘΕΛΗΣΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΤΟΤΕ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΟΣΤΟΣ. ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΟΣΤΙΣΕΙ ΑΚΡΙΒΑ. ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ!
ΑΛΛΩΣΤΕ Ο ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΗ ΝΕΑ ΑΔΙΚΙΑ ! ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ – ΚΑΤΑ ΕΝΑ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΤΡΟΠΟ – ΕΝΩ ΑΝΗΚΕ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑΝ ΙΣΤΟΡΙΑ – ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΗΝ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ - ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΩΣΑΝ ΝΑ ΑΝΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΗΤΤΗΜΕΝΟΥΣ! ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ Η ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΘΗΚΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΛΟΙΩΘΕΙ ΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΘΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΩΝ.
ΠΛΗΡΩΣΕ ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΚΡΙΒΟ ΤΙΜΗΜΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ. ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΞΕΠΕΜΠΕ ΚΑΙ ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΑΛΗΘΙΝΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΣΜΟ. ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΦΥΠΝΙΖΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ. ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΦΥΠΝΙΣΗ. ΚΑΤΑ ΒΑΘΟΣ ΤΗΝ ΑΠΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΟΒΑΤΑΙ.
ΣΗΜΕΡΑ ΟΜΩΣ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΟΤΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΤΑΣΙΑΚΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΦΥΠΝΙΣΗ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗ ΣΚΙΑΓΡΑΦΗΣΗ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΦΗΓΗΣΗΣ, ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ «ΕΞΟΔΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ».
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΨΟΥΜΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΘΕΤΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΔΙΕΞΟΔΟ. ΜΙΑ ΔΙΕΞΟΔΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΓΚΛΩΒΙΖΕΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΤΙΣ ΑΣΤΕΙΡΕΥΤΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ. Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΝΕΑ «ΧΑΡΤΑ ΤΟΥ ΡΗΓΑ» ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΘΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΝΑ ΤΗΝ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙ, ΝΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΔΩΣΕΙ ΤΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΝΟΗΜΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ. ΑΡΚΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΝΑ ΑΓΚΑΛΙΑΣΕΙ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΘΕΣΕΙ ΩΣ ΠΡΟΜΕΤΩΠΙΔΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΑΥΤΗ.
ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΠΛΕΟΝ ΑΥΤΗ Η ΕΠΙΛΟΓΗ. ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΝΕΑ «ΕΞΟΔΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ». ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΤΟΥΤΟ ΕΔΩ ΤΟΝ ΤΟΠΟ, ΣΕ ΤΟΥΤΑ ΕΔΩ ΤΑ ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΧΩΜΑΤΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΩΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΩΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΠΟΤΕ ΘΕΤΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΕΥΓΕΝΕΙΕΣ. ΠΟΤΕ ΘΕΤΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΠΟΤΕ ΘΕΤΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΥΠΟΚΛΙΣΕΙΣ! Η ΔΟΥΛΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΑΡΜΟΖΕΙ ΣΤΑ ΑΓΙΑ ΤΟΥΤΑ ΧΩΜΑΤΑ.
ΝΑΙ ΕΔΩ ΘΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ! ΣΤΙΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΣΟΥΜΕ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΗΘΙΚΟ ΣΘΕΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΣΕΙ. ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΑΝΑΠΝΕΕΙ ΤΟ ΟΞΥΓΟΝΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.
Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΓΚΑΛΙΑΣΕΙ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΡΑΞΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ. ΜΕ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΨΗΛΩΣΕΙ ΞΑΝΑ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΞΙΩΣΗ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΗΓΕΤΙΔΑ ΔΥΝΑΜΗ. ΟΠΩΣ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ ΤΟΤΕ, ΠΡΙΝ ΑΠΟ 185 ΧΡΟΝΙΑ, ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ, ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΑΣ ΚΥΡΟΥΣ. ΑΡΚΕΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ.
ΔΕΝ ΖΗΤΑΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΩΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΜΩΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΓΙΑΤΙ Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑΥΤΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗ ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ.
ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΠΑΙΤΕΣ, ΟΥΤΕ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΝΔΟΞΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΜΑΣ. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.
ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΘΕΙ ΣΤΟ ΗΘΙΚΟ ΚΥΡΟΣ ΤΗΣ ΘΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΩΝ.
ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΤΑΓΜΑ ΤΟ ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΠΟΘΕΜΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.
ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ
ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ
ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΩ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΤΕΚΝΟΥ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ, ΤΟΥ ΒΑΣΟΥ ΛΥΣΣΑΡΙΔΗ.
«ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ Η ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ. ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ».
ΕΛΑΤΕ ΛΟΙΠΟΝ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ
ΨΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
ΝΑ ΨΗΛΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου